kaçak akım rölesi takıyorum anlamadıgım nokta var

erhan0052

Üye
Katılım
25 Kas 2011
Mesajlar
58
Puanları
1
öncelikle Selamın Aleyküm.
Küçük bir takımhanedeki ana besleme panosuna işgüvenligi nedeniyle kaçak akım rölesi koymam gerekiyor. 63 A 300mA bi adet 3 faz kaçak akım rölem mevcut bunu panoya bagladım.sorun yok.Fakat atölyedeki iki adet ünüversal freze 3F+T mantıgı ile çalışmakta yani 3 faz makınaya baglı toprak makına gövdesine baglı ben bu makınaları elektrık sistemine dahil ettigimde daha makınaları açmadan kaçak akım rölesi atıyor..
Acaba sorun ve çözümü nedir bilenlerin yardımları için şimdiden teşekkürler.
NOT:kaçak akım rölesini baglarken 3faz ve nötürü röle üzerinden geçiriyorum..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
toprakla nötür kısa devre oluyor demek tir şaseyle nötür baglantı irtibatını kes
 
Makinaya nötr gitmeden pano nasıl çalışıyor ?
Kumanda sistemi için nötr olması gerekmezmi ?
 
Makinanın üzerinde kumanda panosu kontaktör termiik vs. Varsa nötr gitmesi gerekir, ki mutlaka vardır senin toprak olarak düşündüğün kablo nötr kablosu olabilir bda kaçak akımın atmasına neden olur tabiki buda bi ihtimal sadece.
 
s.a
kacak akımın atma sebeblerı
1.nötr ile toprak temas ederse kacak akım atar
2.makına besleme kablosundakı her bır fazı şase ile tek tek omajını olc. R-şase S - şase T-şase hangı fazda omaj okuyorsan ılgılı hattı takıp et.kacak akım baglı olan sıstemde notr ıle toprak ayrı olması gerekır.
kacak akım olan bır evde mısal yanan bır lambanın notr sokup prızın topragına degdırırsek o kacak akım rolesı atar.yani elındekı kacak akım rolesı faz ıla toprak arasında 0.3 A den fazla bı akıma müsade etmez.
yapacagın sey eger makınanda notr toprak musterek ıse kacak akım olmadan makınanı calıstırıp toprak akımını olcerek kacak akım rolenı ona gore secmelısın.
 
yukarıda arkadaşların dediklerine katılıyorum artı ilave olarakbi ihtimal çalışan motorların mağnetik alanından etkileşim olabilir özellikle nemli veya rutubetli bir ortamsa slm
 
makinaya nötr gitmiyo kardeşim makınaya 3F+T gidiyo dolayısıyla makinada nötr toprak çakışması yok
emin olmak için seri lambanın bi ucunu faza diğer ucunu toprak dediğin kabloya değdir role atarsa doğrudur. atmazsa lamba yanar ozaman nötre bağlı demektir.slm
 
Motorların govdesine baglı olan seninde topraklama kablosu dedıgın kabloyu cıkarıp birde oyle rolenın atıp atmadıgını deneyın eger atmazsa o kablo nötrdür.
 
anlaşıldığı üzere nötr ve toprak şöntlü yada nötr toprak niyetine kullanılmış bence kabloyu gvdeden ayırsın emin olduğu topraklama varsa makinaya bağlasın
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,872
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst