Kaçak akım koruma rölesi nasıl atmıyor

ASCDRT

Üye
Katılım
30 Ağu 2023
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba bir sorum var;
Görseldeki devrede 3 fazı nötrsüz kaçak akıma rölesine girip oradan sırayla 3 faz sigortaya, mkş ye, kontaktöre ve motora bağladık. Devre bu şekilde çalıştığında kaçak atmazken bir insan iletkene temas ettiğinde kaçak atıyor.
Bu durumda devre ilk durumda çalışırken kaçak nasıl atmıyor ve insan temas ettiğinde nötr olmadığı halde kaçak atıyor ?
27536f9c-8f87-4bee-ac4b-c842a1193132.jpg
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu sanat eserini yapan usta o kadar emek vermiş ki gözleri kör olmuş diye bir muhabbet var eskilerden. Modern zamanlarda kırpıla kırpıla bunu yapan kör olmuşa döndü deyim. Anlamı da ciddiyetten makaraya döndü malesef. Sizin resimde Allah selamet versin o kadar kargacık burgacık ki bunu çizen kör olmuş desek yeri . Şöyle güzel temiz bir kâğıda düzgünce tekrar çizin de anlamaya çalışalım. Ayrıca işletme topraklamasinin olduğu bir sistemde toprağa akan her kacak akımda nötr olmasa dahi kacak akim atar . Nötrün olmadığı kaçak akım sistemleri üç faz dengeli sistemlerdir. Üç faz dengesiz sistemler için kacak akim nötr iletkeni de ister . Yoksa normal çalışma durumunda da açma yapar.
 
Son düzenleme:
Bu sanat eserini yapan usta o kadar emek vermiş ki gözleri kör olmuş diye bir muhabbet var eskilerden. Modern zamanlarda kırpıla kırpıla bunu yapan kör olmuşa döndü deyim. Anlamı da cciddiyetten makaraya döndü malesef. Sizin resimde Allah selamet versin o kadar kargacık burgacık ki bunu çizen kör olmuş desek yeri . Şöyle güzel temiz bir kâğıda düzgünce tekrar çizin de anlamaya çalışalım. Ayrıca işletme topraklamasinin olduğu bir sistemde toprağa akan her kacak akımda nötr olmasa dahi kacak akim atar . Nötrün olmadığı kaçak akım sistemleri üç faz dengeli sistemlerdir. Üç faz dengesiz sistemler için kacak akim nötr iletkeni de ister . Yoksa normal çalışma durumunda da açma yapar.
Şimdi düzgün çizimi yükledim
 
Şimdi düzgün çizimi yükledim
Cevabını daha önce de verdim . Dengeli üç fazlı sistemlerde kacak akim rolesinin nötr ihtiyacı yok . Amma insan iletkene dokunduğunda faz akımının bir miktarı insan üzerinden toprağa aktığı için artık üç faz dengeli sistem olmuyor ve kacak akim rolesindeki toplam manyetik alan sıfır olmuyor . Oluşan manyetik alan ile kacak akim rölesi açma yapıyor. İkinci çizime de tebrikler . Çok güzel.
 
valla büyük sabır var sizde yeminle bak . hz eyupte o kadar yok
İddialı olmanın bir sınırı var servet hoca her konuda . Hiçbir şaşkın fani ( kendimi de ayırmıyorum ) beşeri sıfatlarda kendini peygamberler ile kıyaslayamaz . Lütfen dikkat .
 
yav hemen teşbihte kuru arama yav . teşbihte kusur olmaz . sen anla artık ne demek istedim
 
ayrımcılık hoş değil. motorun yıldız köprüsüne nötür kablosunu bağlasak filmin sonu değişir mi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst