Jeneratör Projesi

efe179

Üye
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar abilerim kardeşlerim.

Foruma daha yeni üye oldum ve aklımdaki fikri sizlerle paylaşmak için bu konuyu açmış bulunmaktayım. okuyan okumayan herkese teşekkürler iyi akşamlar :)

Okulda proje yarışması var. aklıma gelen basit bi proje yapmayı tasarladım aklımda. yalnızca aklınızda olur mu diye yorum yaparsanız çok sevinirim

Aklımdaki,

basit bir benzin testere motoruyla 4 veya 6 elektrik motorunu harekete geçirmeyi planlıyorum. bu bağlantıyı, benzin motorunun şaftına, elektrik motorlarının spuruna uygun dişli koymak var aklımda. elektrik motoru olarak ise, özdeş olması için rc araçlarda kullanılan 27T veya 35T'lik motorları düşündüm. küçük gelir gibi geldi ama şuan dediğim gibi aklımda. enerji depolama için ise 12V'luk şarjedilebilir aküleri düşündüm. elektrik panosunu halledebilirim sanırım. elektrik motorları kafama yatmadı diyebilirim. ne motoru kullanmalıyım sizce?

ne dersiniz ?


değerli cevaplarınz için teşekkür ederim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
çarklarda devir kaybı olur unutma ama devir kaybı gözardı edile bilirse sorun olmaz mesela 3000 devirde çalışan bir jeneratör için 15000 devirde bir aygıt beş katı demek olur yani 1 kW ile 5kW elde edilir yada 5 tane 1 kW jeneratör
 
Araçların üzerinde kullanılan motorlar senin için uygun olur gibi görünüyor , çıkışı dc olan motorları kullanman avantajlı olacaktır elbette , veya AC motor kullanıp aldığın AC akımı köprü diyottan geçirerekte aküyü besleyebilirsin karar senin proje senin , kolay gelsin.
 
Selamun aleyküm
elektrik motorunun uygun oladuğunu zannetmem. Cnc tezgahlarında hız ölçümü için kullanılan takometreler var. Yüksek devirlerde gerilim çok fazla olabilir ama verimli bir enerji üretimi olur diye düşündüm. Bu takometre isimli aletler hassas hız ölçümünde kuıllanılşldığından enerji üretimi de verimli olur diuye düşünüyorum.
Hurdacılarda bulunabilen bir aygıttır.
Nasıl bir üretim yaptığınız önemli. Rc mootorla vbirden fazla bisiklet dinamosunu da sürebilirsiniz.

Tabi motorsikletlerde kullanılan mıknatıs kapak ve sartım çiftini de kullanabilirsiniz.
Ama en yararlısı belki sizin bu site gibi yerlerde uzmanlarına danışıp sarımları kendiniz yaparak jeneratörünüzü üretmeniz olur.
Motor olarak bisikletler için kullanılan sanırım yeni popüler olan sahibinden.com gibi yerlerde satılan bisiklet kitlerini de yakıtlı olarak kullanabilirsinixz.
hayırlı günler dilerim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,718
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst