Yeni içten yanmalı motor projesi.

Kağıt üzerinde herşey olur
 
Fikir ve gayret olmazsa gelişme de olmaz.
 
Animasyon daha iyi anlaşılması adına güzel bir gelişme fakat emme, egzoz ve yağlama kanalları yok bilinçli mi eklenmedi acaba?

https://contest.techbriefs.com/2017/entries/automotive-transportation/7469
Sizin tasarımın benzeri zaten sergilenmiş ... kötü haber için üzgünüm :(. Konuyu açtığınızda aklımda silindir gömleği dönen bir tasarım vardı onu aradım ama hala bulamadım, onu ararken bununla kaşılaştım.

YAkın zamanda Wankel (rotary) motora aynı prensipte ama üstünlükleri olan şu motor yapıldı, tabi takip edebildiğim kadar;

https://wefunder.com/liquidpiston

Yine de yılmayın düşünmeye tasarlamaya devam edin.
 
Bu arkadaş bu motorun aynısını 2017 de yapmış. fakat patentleri araştırınca kafam karıştı. 201700192 nolu patenti bulamadım diğerleride başka bir motorla ilgili.
 
Buldukların benim bahsettiğim farklı bir motora ait.
Neyse önemli değil. Aslında böylesi daha iyi. Motorun tanıtımına yardımcı olur. Zaten benim ticari bir beklentim yok. Gerçektende 2017 de bu motoru keşfettiyse kendisini tebrik ederim.
Eğer bu motor kabul görür ve üretilmek istenirse üretici firmalar gereken incelemeyi ayrıntılı şekilde yapacaktır.
 
İşin mutfağında olanlara da arada kulak vermek gerekir.
https://m.ensonhaber.com/lpgli-aracin-mucidinden-yuzde-70-yakit-tasarruflu-motor.amp

Karbüratör ve enjektör yoksa, buharlaşan yakıt hava ile homojen bir şekilde karıştırılarak silindirlere yönlendirilebilir. Burada önemli olan yakıt buharıyla havanın uygun oranlarda iyi dozajlanması! Bu biraz şuna benziyor, eskiden (halen bulunuyor) gaz yağılı lüküs lambaları vardı. Normal gazyağı malum sıvı halde. Önce bir haznede ısıtılan gaz yağı el pompası ile sıkıştırılarak basınçla fitiline püskürtülerek yakılıp beyaz bir ışık verir. Aynı şey ısıtma gerektirmeyen lpg tüpü ile yapılıyor.
 
Sıkıştırma nasıl sağlanıyor?
Diye yazarken sıkıştırma ile lgili yazılar geldi :D .
Ben naçizane WANKEL motorlarını araştırmanızı öneririm
Ekli dosyayı görüntüle 48165
KAYNAKÇA:
http://mechstuff.com/how-does-a-wankel-engine-work/

Bu motoru hiç görmedim. Öğretmenlerde de kabahat var yazarlarda felan. Neden motor çeşitlerini arastridigimiz zaman yıldız motor, V motor, sıralı motor, I motor vb. Motorlar koyuyorsunuz da başka motorlar önceki yapılan üretilen motorları koymuyorsunuz. Mesela ben bu arkadaşın koyduğu motoru yeni gördüm. Ne var ne yok koyun abi niye 3 veya 5 çeşit. Gelmiş geçmiş yapılan motorların hepsini koyun. Koyunki kafa yorup durmayalım. Aklımıza geldiği zaman bu var diye lim geçelim mesela. Yani bir kaç yere de bakmadım. Bayağı bı okuduk 50 veya 100 site gezdik. Sonra dan sonradan koyuyorsunuz sonra da senin motoru şu sene yapmışlar bu motoru şu sene yapmışlar.
Işık hızı var mı diyoruz. Yok diyorlar. Uğraşmayın boşuna. Onu da buldular çoktan. Millet ne kadar yalancıymış yaw. Başkasını batırmak için oraya buraya para döksün de biz zengin olalım düşüncesindeler heralde.
Ulan memleketin ogretmenlerinde iş yok ki yalan yanlış bilgiler veriyorlar. Söyle abi kaç çeşit motor çıktıysa hepsini söyle
Ama en iyi şey kendi yaptığındır. Pes etme yılma. Olursa olsun. Senin aklında önemli. Aynı şeyi başka türlü yapabilirsin
 
İki zamanlı motorun çalışma şeklini dört zamanlıya uygulamış.
Süpap yok diyorlar ama öyle sürgülü açma kapamayada süpap deniliyor. :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,721
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst