Vipa almanya volkswagen fabrİkasi projesİ

cundog

Üye
Katılım
11 Eki 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Cüneyt Doğanoğlu
Satış ve Teknik Destek Mühendisi
OTES ELEKTRONİK

[email protected]

ALMANYANIN KASSEL ŞEHRİNDE BULUNAN VOLKSWAGEN FABRİKASININ VİTES MEKANİZMALARININ ÜRETİM HATLARI VIPA SPEED7 SERİSİ CPULAR İLE DEVREYE ALINDI.

ÜRETİM HATLARINDA HIZ ve DEĞİŞİM: Yüksek Performanslı Vites Kutusu Montaj Hatları

Almanyadaki ThyssenKrupp Krause GmbH firması geçtiğimiz aylarda Volkswagen için yeni üretim hatlarının devreye alımını VIPA GmbH SPEED7 Cpu ların üstün yüksek performansından yararlanalarak tamamladı. VOLKSWAGEN firmasının bütün araba modelleri için vites kutularının ve aksamlarının üretiminin yapıldığı, VW nin Kastel fabrikasında en son teknoloji ile gerçekleştirilen üretim hatlarında VIPA SPEED7 serisi Cpu lar tercih edildi.
Üretim hatlarındaki bütün kontrol sistemlerinin temeli VIPA SPEED7 NET li PLC ve entegre edilmiş ethernet haberleşme protokolerine dayanmaktadır.

ThyssenKrupp Krause GmbH. Firması Almanya da ve bütün dünya genelinde otomotiv fabrikaları ve komponent sağlayıcıları için esnek montaj ve üretim hatları ile test sistemleri geliştiren ve uygulayan bu konuda dünya lideri bir şirkettir. VW nin Kastel fabrikasında devreye alınan modüler üretim hatları fabrika içersinde üretilen bütün komponentlerin, vites kutularının ve aksların manüel, yarı otomatik ve tam otomatik olarak üretimini kapsamaktadır. Üretilen bu aksamların aynı zamanda bu hatlar üzerinde otomatik olarak test ve ölçüm işlemleri ile son denetimleri de yine bu hatlar üzerinde yapılmaktadır.

Volkswagen in Almanya da ki 2. büyük üretim alanı Kassel ın 10 km güneyindeki Baunatal de 13.000 çalışanıyla hizmet vermektedir ve en önemli VW komponent sağlayan kuruluştur.
Kassel de ki vites kutusu ve aks tesisi dünyada yaklaşık 2.8 milyon manual ve otomatik vites kutusu ve aksamları üretimini sağlayan Volkswagen kuruluşudur.

Bu fabrika Avrupa nın en geniş light metal dökümhanesi olma özelliğine sahiptir. Ayrıca gerekli alüminyum ve magnezgum alaşımlı kalıplarda burada üretilmektedir. Dünya genelinde 17 milyondan fazla orginal parça bu fabrika üzerinden gönderilmektedir.
Üretim ve Montaj Hatları VIPA SPEED7 CPUs ile Tamamlandı.
Kassel de ki yeni kurulan üretim alanında ThyssenKrupp Krause Gmbh firmasının vites ve debriyaj kutuları için ilk tamamlanan montaj hattı 35 adet control sistemini içermektedir. Bir futbol sahasının boyutundaki alanı kaplayan bu hatlar için PLC sistemi olarak yüksek performanslı VIPA SPEED7 teknolojisi kullanılmaktadır.

Üretim kapasitesi birkaç yüz tane yüksek performanslı petrol ve diesel motorlar için vites sistemleridir. Bu fabrika alanındaki en modern ve en yüksek kapasiteye sahip fabrikalardan biridir.

Bitirilen bir vites kutusu her iki dakikada konveyör den karmaşık üretim prosesinin akışına ayrılır. Ergonomik istasyon dizaynı operatörlerin ihtiyaçlarının giderilmesini tolere ederek, güvenlik seviyesini maksimum seviyede tutmaya yardımcı olmaktadır. Hatta ilave edilen kapsamlı ölçüm fonksiyonu ile yeni hat yüksek açı esnekliğine sahip olmuştur.

Üretim hattı alanı yüksek derecede kompleks 14 robot istasyonu, 4 iletişim sistem basamağı, ray dönüş istasyonları ile döner pozisyonlu istasyonların yanı sıra absolute enkoderler ile parça pozisyonlama sistemlerinden oluşmaktadır. Bu nedenle hatlar yüksek performansta kontrol sistemine ihtiyaç duymaktadır. Yüksek kalite standardını tüm proses uygulamalarında sağlayan hem de tüm data iletişimini merkezde toplayan hızlı esnek haberleşme yolu gerekliydi. Bu da tabii Ethernet protokolü üzerine kurulu bir mimari olmak zorundaydı. Bu noktada VIPA SPEED7 serisi CPU ların dahili Ethernet kartları CP-343 ler uygulama için çok idealdi.


Bununla beraber PLC sisteminin seçiminde fiyat etkisi tabi ki anahtar rolü oynadı. VIPA SEED7 serisi CPU lar bu uygulamada da Fiyat / Performans oranını en iyi sağlayan üründü.

KONU: Performans, optimum fiyat ve performans ile cycle time, kapasite artımı ve iletişim kapasitesi üzerinde odaklandı.

ÇÖZÜM: VIPA SPEED7 CPUs

VIPA GmbH firması 1985 yılında otomasyon mühendisliği sistem evi olarak makine ve fabrika otomasyon uygulamalarına çözüm sunmak amacı ile kurulmuştur. Yıllarca devam ettirdikleri arge çalışmaları sonunda günümüz endüstriyel otomasyon sektöründe ciddi atılımlar yaparak PLC ve HMI üretimini gerçekleştirmeye ve gün geçtikçe pazar payını büyütmeye devam ettirmektedir. Dünya üzerinde 60 ülkede ofisleri bulunan VIPA Gmbh şirketi yaptığı teknolojik yatırımlarla endüstriyel otomasyon pazarında belirleyici rol oynamaktadır.

VIPA ürünleri esnek yapısı, hızlı işlemci ve hafıza kapasiteleri ile kullanıcılara üstün avantajlar sağlamaktadır. VIPA nın endüstriyel çözümleri dünya standartlarını belirlemektedir ve ürünlerini dünya çapında birçok saygın müşteriye sunmaktadır.

VIPA SPEED7 ailesini teknolojileri kullanıcıların performas beklentileri fazlası ile karşılamaktadır. Esnek hafıza yönetimi kullanıcıların ihityaçlarına göre şekillendirilebilmektedir. VIPA SPEED7 serisi CPU ların sunduğu bu avantaj projenin ilerleyen ihtiyaçlarrına göre makine veya fabrika kapasitesinin artmasıyla PLC hardware yapısından bağımsız olarak değiştirilebilmektedir.

Kısa Çevrim Zamanı için İdeal PLC Seçimi

VIPA SPEED7 CPU ların ThyssenKrupp Krause GmbH sı tarafından, Volkswagenin Kassel deki büyük projesi için tercih edilmesinin nedenleri ;
• Yüksek performanslı iletişim arayüzleri sağlayan ve standart olarak Cpuların üzerinde bulunan Ethernet kartları
• Yüksek çalışma ve veri hafıza alanları ve genişletilebilir opsiyonlar
• Çok hızlı Cpu çevrim zamanı ile Speed7 teknolojisi


Bir hat boyunca 35 adet aynı hardware yapısına sahip SPEED7 CPU birbirleriyle ve karşı sistemlerle iletişim kurarlar. Sahadaki bütün cihazlar network üzerinden merkezi dağıtım kutusuna bağlanır.

Saha iletişimi ayrıca yedeklemeli kontrol teknolojisine dayanmaktadır. Operasyon ve kalite verilerin gerçek zamanlı olarak iletişimi hatlarda büyük önem taşımaktadır.

Projenin gereksinimlerini karşılayacak ideal PLC sistemi için; 0.015μs ve/veya 0.090μs (fixed/floating point arithmetic) çevrim zamanı, 1 MByte program hafızası ve Cpulara entegre edilmiş Ethernet CP-343 Lean kartlarını sunan VIPA SPEED7 CPU 315SN/NET serisi CPU lar seçilmiştir.

“VIPA PLC ler üstün performans kapasiteleri , arttırılabilir hafıza kapasiteleri ve entegre edilmiş Ethernet iletişim arayüzleri ile bizi ikna etmiştir ve ayrıca gelecek projelerimizi de VIPA sistemleri ile kuracağız” , Volkswagen projesi yönetim ve uygulamadan sorumlu ThyssenKrupp Krause GmbH firması yetkilisi Bernfried Trittin.
VIPA Sistem 300S Özellikleri
Performans
Çok hızlı işleme ve döngü zamanı - ms başına 50.000 komuta varan komut işleme hızı.
Tasarım
Bilinen ve kabul gören dizayn S7 300 ile donanım uyumlu.
Programlama
WinPLC7 veya STEP7 ile programlama imkanı.
Standart Bus Sistem
Standart bus sistemi sayesinde VIPA ve Siemens bir arada kullanabilme olanağı, Merkezi ve dağınık uygulamalar için kullanılabilirlik.
SPEED7 Bus Sistem
SPEED Bus çok hızlı uygulamalar için tasarlanmıştır. AI, DI, CP kartları gibi özel tasarlanmış, yüksek performans VIPA modülleri kullanabilme.
Ara yüzler
Standart Ethernet, MPI ve Profibus DP Master, Opsiyonel PtP, Seri RS 485 ara yüz, Entegre CP 343 Ethernet.
Standart MMC Kart
MMC kart ile yedekleme, program depolaması, veri depolaması ve CPU çalışması için kullanılabilme. (CPU çalışması için MMC kullanmak şart değildir.)
Hafıza Yönetimi
MCC kart kullanarak, CPU' nun çalışma hafızasını donanımı değiştirmeden 8 Mbyte' a kadar yükseltmek mümkündür.
Stok Maliyeti
SPEED7 teknolojisini kullanarak çok sayıda CPU tipini stokta tutmak yerine, tip sayısını 1 veya 2' ye düşürme olanağı.
Bulunabilirlik
VIPA dünya çapında ulaşılabilir bir üründür. Dünya çapında 60' tan fazla '' VIPA Branch Office'', müşterilerine servis ve teknik destek sağlamaktadır.
Sertifikalar
UL ve CE standartlarına uyumluluk.

İnternet sitesi Linki:
http://www.vipa.de/en/news/news-det...kly-high-performance-transmission-production/
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,850
Kullanıcılar
449,597
Son üye
CTure

Yeni konular

Geri
Üst