jeneratör hız arızası

dumas

Üye
Katılım
20 May 2007
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaşlar bir jenaratör neden hız arızası verir ve bu sorunu nasıl çözerim.şimdiden teşekkürler.iyi çalışmalar
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
ne tip jeneratör bu yükteki dalgalanmalrdan yada devir ayar sisteminin aşırı hassas olmasından olabilir.
 
Ulusal şebekeye online mısınız?
Standalone bir yükümü besliyorsunuz?
Saygılarımla
 
jeneratöre fazla gaz verirsen haliyle fazla devir yapar oda overspeed arızası verir.eger gaz devren mekanik ise ayarına bir bak.eger gavarnor kontrolü varsa potansiyometre ile set ediliyorsa potansiyometrene bir bak derim....
 
2 ihtimal var
1- jeneratör motorunda hız kontrol ayarlarında sorun vardır
2- otomatik start modulu aslında alternaytörün ürettiği elektriği görmüyordur ondan hız arısaı veriyordur
hız kaç herz de voltaj ne değerde
eğer daha çok bilgi verirseniz daha açıklayıcı bilgi verebilirim
 
sorununuz deviri sabit tutamamaksa govarnörde sorun olabilir. govarnörler mekanik, hidrolik veya manyetik aktuatörlü olabilir. her durumda da servise başvurmanızda fayda var.
 
governör genelde alternatörün kapline yakın olan kısmında olur.jeneratör stop durumunda onun altındaki kontrasını gevşet.sonra governörü sök.temiz bir bezle sil.sonra sonuna kadar onu sık.sonra çeyrek tur gevşet ve kontrasını tekrar sık.sanırım sorunun çözülecektir.
 
İşbir jeneratörde hız arızası (frekans 55Hz idi) manuel gaz ayar vidası yatağının aşınıp motoru bir miktar hızlanmaya götürmesi idi. Yeniden ayar yapılıp yatak sorunu giderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst