Jeneratör gücü hesaplama

recep.aba

Üye
Katılım
1 Ara 2022
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
31
2,2 kW gücüdeki bir hidrofor için jeneratör gücü nasıl belirlenir ?
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
2,2 kW gücüdeki bir hidrofor için jeneratör gücü nasıl belirlenir ?
Tek fazlı muhtemelen hidroforunuz, motorun cos fi değerine bakmalı, bireysel kompanze edilip edilmediğini de kontrol etmenizde yarar var. @paskomya ustanın da ifade ettiği gibi kalkış akımı da dikkate alındığında ortalama cos fi 0,8 emniyet faktörü 1,5 takriben alınsa 2,2/0,8x1,5 yaklaşık 4,5-5kVA gibi bir jeneratör ihtiyacınızı görür diye düşünüyorum.
 
@GezginN ustam, tamamen haklısınız. ama ben biraz eski kafalıyım. hani bir zımbırtı alıyorsam bana uzun süreler hizmet etmesini isterim. 4,5-5 kW yeterlidir ama bir süre sonra yorulur. 6,5-7 kw daha az yorulur daha uzun süre hizmet eder.
 
Jeneratör işinde en büyük handikap malumunuz %20-25 altı tüketimlerde yağ yakması buna dikkat edildiği taktirde yüksek kapasitede kullanımdan kaynaklı yıpranma yahut güç miktarındaki artışı dikkate alarak üst güçlerde seçilebilir.
 
2,2KW motoru 7,5 / 8 KVA jeneratörün kaldıramadığı örnekler gördüm. Jeneratörü satan firmadan bu motoru sağlıklı kalkındırıp çalıştırabilecek bir jeneratörü garantili olarak talep etmelisiniz. Yada işten anlayan bir elektrikçiye kalkınma anındaki tepe akımını uygun özellikte kaliteli bir pensampermetre ile ölçtürmeli ve ona göre jeneratör gücü seçmelisiniz. Elektrik motorları ilk kalkınmada 7 katına kadar fazla akım çekebilmektedir. Bazen motor gücünün 6 katı büyük bir jeneratör seçilmesi gerekebilir. Tabi motor sürme şekline göre değişir.
 
Merhaba ustalarım,
Jeneratörden dc elektriği nasıl alabilirim?
bunun sebebi şu, elimde solar sistem var, çift mppt girişli inverter var, jeneratörü Şebeke girişine bağlarsam istediğim verimi alamıyacağım, çünkü o zaman solar sistem devre dışı kalacak. Oysa 3.5 kw jeneratörü ihtiyacım olduğunda boştaki mppt girişe bağlarsam + çatıdaki paneller ile istediğim enerjiyi elde edebileceğimi düşünüyorum sizce bu mümkün mü?
3.5 kw panel almaya kalksam en az 30 bin lira ki bu kdr panelin gücüne her zaman ihtiyacım da yok.
 
Merhaba ustalarım,
Jeneratörden dc elektriği nasıl alabilirim?
bunun sebebi şu, elimde solar sistem var, çift mppt girişli inverter var, jeneratörü şebeke girişine bağlarsam istediğim verimi alamıyacağım, çünkü o zaman solar sistem devre dışı kalacak. Oysa 3.5 kw jeneratörü ihtiyacım olduğunda boştaki mppt girişe bağlarsam + çatıdaki paneller ile istediğim enerjiyi elde edebileceğimi düşünüyorum sizce bu mümkün mü?
3.5 kw panel almaya kalksam en az 30 bin lira ki bu kdr panelin gücüne her zaman ihtiyacım da yok.
ihtiyacına göre jeneratör kışından doğrult gitsin. bir köprü diyota bakar.
 
ihtiyacına göre jeneratör kışından doğrult gitsin. bir köprü diyota bakar.
Kusura bakmayın anlamadım birazcık açarmısınız?
Anladım, jeneratör çıkışındaki ac uçlara jeneratör çıkışı büyüklüğünde köprü diyot ile inverter girişine bağlayacağım. Peki, 3.5 kw jeneratöre nasıl bir köprü diyot olmalı?
 
jeneratörden 220 AC alıyorsun. gerçi üreteçlerin hepsi ac akım verir. ac yi dc ye dönüştürmenin en kısa yolu köprü diyottur. veya uygun hazır devre. kaç volt istiyorsun kaç amper istiyorsun??? hani nasıl yardımcı olalım???
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst