Jeneratör hattı

canım abim anlıyorum yokluktasın kıtlıktasın ama olmaz bu iş dahada tehlikeli bir iş yapmışsın hadi kablolar 4x olsa tamam decemde 2 2 yap hadi bir derece kabul edilebilir ... sen şimdi naptın biliyonmu bilmediğini biliyorum . sen şunu yaptın 5 bar basınçlı bir hortuma yağ basıp geriye 2.5 barlık bir hortumla döndermeye uğraşıyorsun .. yada havuzu 2 muslukla doldurup tek muslukla boşaltmaya uğraşıyorsun yada 2 yarış arabası geçebilecek bir pist yaptın yarısından sonrasını tek şerite düşüdün 2 arabanın aynı anda geçmesini bekliyorsun . .. bu olmaz son bir şey yazacağım konuyu kendimce kapatacağım
1- senin elin oraya en az 16 lık kablo çeker .. çekemiyorsan
2 senin elin bir tane daha 3x 2.5 kablo çeker okablonun boyunda ve birbirine dolaştırarak götürüsün cross way
3- senin elin o kabloları ayırır birer tane daha sigorta koyar klimanın birini tek faza diğerini diğer faza verir en son çare ..
kesin çözümüde var onu söylmeyeceğim çünki onu uygulayamazsın ..
kolay gelsin ...

ama dalgalanma kablodan değil jeneratörden ..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Cümleten merhaba forumda yeniyim bir konu danışmak istiyorum. 150 ile 65 kw olmak üzere iki jeneratörümüz mevcut askeri bölgede bu jeneratörün panodan 3x2,5 kablo ile hat çektim mesafe 100 metreye yakın .pano yaptım 2 klima 9 bin ile 15 bin btu olmak üzere çalışıyor üst bölgesinin farklı yerlerinde farklı cihazlar klimalarda çalışmakta fakat voltaj birden düşüyor klimalar stop ediyor kablomu yetersiniz gelmekte acaba ben jeneratör girişle çıkışta toprak hattını da kuvvetli olsun diye faza verdim . Acaba ne yapmam lazım

Söylediğin durumlarda sadece 15 bin ve 9 bin BTU Luk klima için bile yeterli değil kw çevirirsek yaklaşık 7kw eder farklı yüklerin de olduğunu söylüyorsun gerilim düşümü daha fazla olur. Yani özetle çalışmaması gayet normal.
 
Kendi yaptığım pano jeneratörden kendime çektiğim hat.
Pano içi
 

Ekli dosyalar

  • IMG_2238.jpeg
    IMG_2238.jpeg
    222.1 KB · Görüntüleme: 19
  • IMG_2239.jpeg
    IMG_2239.jpeg
    360.3 KB · Görüntüleme: 17
Merhaba,

Ecodial tarafından 100m mesafe için önerilen kablo kesiti 4x10mm

1701930015379.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,746
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst