22 kW İçin jeneratör seçimi

Katılım
2 Mar 2023
Mesajlar
21
Puanları
1
Yaş
30
11+11 kw iki adet motor aynı anda çalışmaktadır, buraya bir jeneratör ilavesi yapmak istiyoruz, jeneratör gücü kaç seçilmelidir?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
11+11 kw iki adet motor aynı anda çalışmaktadır, buraya bir jeneratör ilavesi yapmak istiyoruz, jeneratör gücü kaç seçilmelidir?
@sami inci babanın söylediğine ilave olarak en önemli konu motorların kalkis sistemi . Direk mi , yildız üçgen mi , sürücü üstünden mı?
 
İlla aynı anda mı kalkması gerekiyor milisaniyeler mertebesinde 2. Motorun geç devreye girmesi sorun olur mu ? Yol verme yöntemi ne ? Bu bilgilerle birlikte jeneratör firmasıyla görüşmenizde fayda var.
 
almadan önce ortalama bir fiyat için güçü öğrenmek istedik aslında
güzel insan, AC özürlü biri olarak 22 kw motor var en az 75 kw jeneratöre ihtiyacınız var diyeceğim, hemen neye göre diye soracaksın. motorun kalkışta çekeceği demaraj akımı, jeneratörün güç kaybı filan. ama bir satıcı firma ile iletişime geçerseniz. yerinde keşif yapıp uygun güçte tavsiye verirler. ben buradan doğmamış çocuğa don biçmiş oluyorum. kriterler değişkendir iki motor aynı anda mı çalışacak aralarında fark var mı? gibi gibi sorular da dikkate alınmalı.
 
Motorlar kalkış esnasında kaç amper demeraj akımı çekiyor ise , o akım değerinden fazlasını verebilecek bir jeneratör olması gerekiyor. Bu akımın ne olacağı motor sürme tercihine göre değişmektedir. Jeneratör seçiminde hata yapılır ve demeraj akımını karşılayamaz ise çok büyük bir fiyasko yaşanması kaçınılmazdır. Jeneratör gücü sizi şaşırtacak derecede büyük çıkacaktır. O nedenle inverter ile sürmeniz daha küçük güçlü bir jeneratör seçmenize imkan sağlayarak, hem ilk tesis sırasında, hem de işletme sırasında daha az yakıt tüketimi ile avantaj sağlayacaktır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst