Jeneratör Çıkış Sigortası Bozuksa?

kemalbnc

Üye
Katılım
16 Nis 2012
Mesajlar
198
Puanları
1
Yaş
36
Herkese iyi günler. jeneratörün çıkış sigortası bozuk diyelim. Elektrikler gittiğinde jeneratör çalıştığında çıkış sigortası bozuksa jeneratör elektriği nereye iletecek? veya böyle mi durum sözkonusu olabilir mi?
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Jeneratörde ayrıca bir arıza yok;çıkışındaki şalter açık,sigorta atıksa elektrik üretmeye devam eder.Sigortanın girişini ölçtüğünüzde gerilimi olağan olarak ölçebilirsiniz.
 
ben bir şey anlamadım hemde hiç bir şey
sigorta bozuksa bozuktur nedir yani ? elektriği heç bir yere iletmicek sistem çalışmıcak
 
ben bir şey anlamadım hemde hiç bir şey
sigorta bozuksa bozuktur nedir yani ? elektriği heç bir yere iletmicek sistem çalışmıcak
mesele jeneratörün beslediği sistemin çalışıp çalışmaması değil servetd kardeşim. biz jeneratör ürettiği elektriği nereye iletecek diyoruz? veya böyle bir durum söz konusu mu? alidemir017 teşekkür ederim sağolun. ama ne bilim bu trafonun boşta çalışması gibi bir mantık mı? biraz daha açıklayabilir misiniz?
 
Jeneratörün yüke bağlantı kablosu kopması, koruma şalterinin açması veya boşta çalışması durumunda enerji tüketimi (yakıt tüketimi) azalır. Sadece iç kayıplar (elektriksel ve mekanik) için enerji tüketir. Yani ürettiği enerji kendi kayıpları için kullanılır. Sabit devirde düşük torkta çalışmaya devam eder. Dolayısı ile elektrik enerjisi üretimi azalmış olur. Jeneratöre elektriksel açıdan herhangi bir zararı olmaz.

Bunun yanı sıra;
Elektrik üretim santralarında, senkron jeneratörlerin Şebeke ile senkronizasyonu (gerilim, frekans vb) sağlanıncaya kadar boşta çalıştırılır. Senkronizasyon sağlanınca şebekeye bağlantısı yapılır.
TÜBİTAK resmi sitesinde sorulan sorulardan biri bizim merak ettiğimiz cevap. Herkese teşekkürler..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,505
Kullanıcılar
450,127
Son üye
furkan680

Yeni konular

Geri
Üst