Hareketli Piston Seçimi

Katılım
28 Kas 2010
Mesajlar
601
Puanları
6
Yaş
35
Konum
istanbul
arkadaşlar bir masaya gelen ürünleri ileri doğru ittirmem lazım bunu havalı pistonlar ile yapmak istemiyorum çnkü o makınanın orda hiç hava yok. bu işi elektriksel olarak yapabilir miyim. yalnız 3 - 4 tane kullanacağım bundan ....
 
Pnömatiği karıştırma diyorsun yani küçük güçlü bir motorun miline ittirmede sıkıntı çektirmeyecek şekilde bir parça koyup bu işi halledebilirsin. İleri geri çalıştırarak en basiti.
 
ama o zaman o motordan bi kaç tane kullanmam lazım... yanı burdan ileri itecek ordan sola ordan da ileri gibi bi şey olacak yanı bu hareket sistemlerinin elektrıklısı warmı???
 
O makinanın oraya hava çekemiyor musunuz çok mu uzak pistonlarla çok kolay olur bu iş eject pistonu diye geçer hatta aynısından çalıştığım yerde de var hatta sayıcıdan çıkan ürün piston ile dışarı itilip konveyör sistemle istediğimiz yere gidiyor.
 
Boyutuna göre değişir geçen gün sorduk aşağı yukarı 60 cm uzunluğunda pistona 300 civarı dediler bizde çıkmaları adam edip yolumuza devam ettik.
 
okadar para vermene hiç gerek yok kendi atölyenizde mekanikçilerle beraber benzinli motorlardaki krank kolu gibi bir parça ile işi bitirebilirsin bunun yapımı çok kolay biz bir boru içine kumaşı sıkıştırarak itirmesi için yapmıştık
 
Piston kolu mesafeniz nedir? Kaç Nm güç gerekiyor (yada kaç KG iteceksiniz)?
 
Buna benzer bir uygulamayı şöyle yapmıştım,silecek motorunun(dc 12 v ile çalışır) miline 15 cm çapında 2mm et kalınlığında yuvarlak bir parça bağla parçanın kenar kısmında 1cm içerde olacak şekilde del ve oraya civata ile erkek ve dişi mafsalı birbirine bağlayarak monte et,mafsalın diğer ucunu 10 cm lik L şeklinde bir kşebentin ustune monte edersin bu köşebent senin ürün iticin olur ve bu köşebentin iki tarafınada lm lineer rulman takıp rulmanları biyere sabitlersin,mail adresini verirsen sana resim gönderebilirim şu an foto yok malesef.Yani yapacağın iş egzantrik bir sistem oluşturmak.Ben yaptığım sistemde sensör ürünü görünce motor 1 tur atıyor ürünü itekliyor ve motor 1 tur attığında 2. sensör motoru durduruyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,868
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst