Güneş enerjisi sulama sisteminde dalgıç pompa seçimi yardım

atmel50

Üye
Katılım
21 Ocak 2014
Mesajlar
19
Puanları
1
Arkadaşlar yeni ceviz bahcesi kuruyorum 30 mere derinlikte kuyum var buraya güneş enerji sistemi kurarak kuyunun hemen yanındaki kod farksız havuza boşalacak
öğrenmek istediğim yani sorum şöyle Dalgıç pompa seçiminde kararsız kaldım

1.güneş paneli ile direk çalışan lorenz dc pompamı seçmeliyim fiyatı yüksek çalışma sistemi panel+pano+pompa basit kurulumu var
2, diğer seçenekte 220 v ac dalgıç pompa fiyatkarı ucuz ama bunu seçtiğimde panel arasına inverter koymayı düşünüyorum panel + inverter +pano+pompa
verim bakımından hangisi tercih edilmeli her iki sistemdede sadece gündüzleri çalışacak elektrik depolanmayacaktır.
Kararsız kalma sebebim her ikisi arasındaki performansı bilmemem ve ikisi arasındaki maliyet farklı çok yardımcı olursanız sevinirim fikir görüş öneri eleştiri hepsine ihdiyacım var şimdiden teşekürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Evirici kayıpları artık yok denecek kadar azaldı. Direk DC ile çalışan pompa kullanırsan DC kablo kaybın oluşur. Kablo maliyeti AC ye göre daha fazla olur. Bence 220 V'luk evirici kullanman daha mantıklı. İlerde panel gücünü artırıp başka alanlarda da kullanabilirsin.
 
Cevabınız için teşekür ederim ac dalgıç pompalar inverter yardımı ile arada akü olmadan direk panellerile randumanlı çalışırmı saygılar aslında bu konu ile alakalı genel bir bilgiye ihdiyacım var.
 
Akü olmadan doğrudan panele inverter bağlamak sağlıklı değil akıma göre ters orantılı olarak voltaj değişikliği olur sonuçta toplam güç sabit olduğundan çok kararsız ve tehlikeli bir sistem olur.

Lorentz pompanın şöyle bir avantajı var güneş ışığı azaldığında tamamen kesmek yerine düşük kapasite ile de olsa çalışmaya devam ediyor.
 
teşekür ederim lorenz pompa yerine daha ucuz hatta ondan dahaiyi çalışan pumpman marka bir dc dalgıçpompa buldum onu kullanmayı düşünüyorum
 
Selamun Aleyküm
Uzmanları elektrik konusunda değişen gerilimin sisteme etkisi hakkında bilgi sunabilirler, uygun çalışma için gerekenler incelenmelidir.
Daha önceden de farklı biçimde mevzu olmuştu, bir rüzgar türbinine su pompası bağlanırsa kuyudan su çekme amacı ile kullanımı düşünülebilir. Gerekirse pompa belirli bir derinliğe, yine türbinden mekanik hareketi alarak çalışan uygun bir ekleme ile indirilebilir.
Diğer taraftan kuyudaki su üst seviyesinden daha düşük seviyede bir yere pompasız da aktarılabilir. Daha düşük bir seviyeye su aktarılırken benzin depolarından vb yerlerden sıvıyı aktarır gibi ilk akış başlatılır sonra sıvı akışına devam eder. Kuyu su üst seviyesinin durumu, su alındığında seviyenin değişmi incelenerek bu durum değerlendirilebilir.
Güneş ısı enerjisi imkanlar yönünden dezavamntajı çok da olsa bir ısı makinesi ile hareket enerjisine dönüştürülerek kullanılabilir. Tabi bu durumda sistem zayıf çalışıyor da olsa uzun sürede belki ihtiyaç karşılayabilir. Bu ısı başka yönleri ile de harekete dönüştürülme yönünden incelenebilir.
Bahsettiğimiz pompasız akış imkanı yoksa, pompa ile kombine rüzgar türbini (zaten uygulanan bir yöntem olsa gerek) ve incelenebilir birçok yöntem imkan ve duruma göre düşünülebilir. Rüzgar türbini pompa bağlantısı (kayış-dişli), rüzgar türbininin uygun olmayan yüksek devirlere çıkmasının önlenmesi, hareketin gerekirse taban seviyesinin altına aktarılması, enerjinin gerekirse farklı dönüşümlerle kullanılması işin ince kısımları.
Alelade karşımıza çıkan bu link çeşitli uyarlamalarla basitleştirilebilir ve ya ufaltılabilir ve de ileriye yönelik farklı alanlarda kullanımı da düşünülebilir.(Pompalama-elektrik-enerji depolama ...)
EİE-Rüzgâr Enerjisi
Aslında mesele için basit çözüm aranıyordur ama işin inceliklerinde gerek mantık gerekse de teknik olarak incelenebilir birçok usul bulunmakta.
Başarılar dileriz.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst