Faz koruma rölesi ile ilgili

hımmm... motor zarar görebilir evet
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Faz koruma rölesini direkt kumanda fazı olarak kullanırsan hiçbir sıkıntı olmaz
bu kadar basit
 
Faz kontrol rölesini güç devresinde kontaktör çıkışına bağlamak doğru olmaz. Doğru yerin kontaktörün üst kısmı olması gerekir.

Faz kontrol rölesinin 3 fazın geldiğini algılayıp daha sonra kumanda sistemine üzerindeki yardımcı kontak vasıtasıyla bilgi verir(3 faz var bilgisi)ve sistem çalışır.Kontaktörün çıkışına bağladığınızda ilgili kontaktör çekmediğinden sisteminiz çalışmaz.
 
faz koruma rölesinin üzerideki veya ambalajından çıkan kullanma kılavuzuna bakarsanız nasıl bağlandığını görürsünüz. fazla kafanızı yormanıza gerek yok.
 
kendi faz koruma rölenizi kendiniz yapın bence daha ucuza gelir her fazdan ufak bir röle çektirip kumanda fazınıda rölelerin kontağından seri geçirdikmi alın güzel bir faz koruma rölesi kusura bakmayın sadece tavsiye
 
arkadaşlar siz devreyi kurarken stop butonuna gelmeden f.kr yi baglamıyormusunuz?
 
Bir fazın gitmesi olayı literatürde Single Phasing diye geçer ve ancak motor koruma rölesi ile algılanır. İki faza kalan motor çalışmaya devam eder ama fazla akım çeker ve termik bunu koruyamaz bazen motor yanar. Bir de başıma ilginç bir arıza geldi, Siemens drive bir adet pompayı sürüyor, drive ın çıkışındaki bir faz kopuyor ama Drive sürekli overload arızası veriyor. Bu arızayı çok zor tespit ettik çünkü drive sadece giriş beslemesini kontrol ediyor. Bu arızayı çıkıştaki kabloların pensamermetre ile akımını ölçerek bulduk.
 
mesut bey!herkezi çok güzel aydınlattınız,size herkez adına teşekkür ederim!fakat faz koruma rölelerinin %99 unda bahsedilen ayar skalası bulunmamaktadır!sanırım bu sorunda bundan kaynaklanıyor!bundan dolayıda işin ciddiyetini bilen ustaların her zaman hangi ürünü kullanıcağını iyi bilmesi gerekir!sonuçta bu ürün pano içinde görüntü olsun diye konulmuyor!tekrar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler!
 
faz koruma rölesinin termik ve kontaktör çıkşına bağlanması düşünce olarak çok mantıklı ve yararlı fakat uygulamada tam randımanlı çalışmamaktadır.Yaptığım uygulamada problemde istenildiği gibi F.KR.'yi termik ve kontaktörün çıkışına bağladım ve motoru çalıştırdım denemesini yapmak için Şebeke fazının birini devre dışı bıraktım ve motor iki faza kalmasına rağmen durmadı ve ikinci fazı kestim motor ancak durdu oysaki faz koruma rölelerinin tek faz kesilse bile motoru devre dışı bırakması gerekiyor.Burdaki sorun tek faz kesildiğinde motor durmuyor çünkü kesilen fazın yerine motor sargılarından 163 volt gibi geri dönüş fazı geliyor ve bu 163 voltluk elektrik faz koruma rölesinin normal çalışmasına neden oluyor (yani 3 faz varmış gibi ) ve dolayısıyle motor devreden çıkmıyor ancak ikinci fazı kesene kadar veya stop düğmesine basana kadar.
Bu devrenin uygulamasına böyle bir promlemle karşılaştım siz değerli arkadaşlarında görüşlerini almak istedim.[/QUOTE
önce motor uçlarından fkr rst uçlarına baglantı yap daha sonra pako şartel fazını basınç otamatigine gir basınç otamatinden çıkan ucu zaman rolesi bobin ucuna ve zaman rolesi kapalı ucuna ve fkr açıkuucuna gir zaman rolesi kapalı ucundan çıkan ucu ve fkr sinden acık ucundan çıkan ucu kontaktörün bobin ucuna gir zaman rolesive kontaktör bobin uçlarına notürü bagla motor kesinlikle iki faza kalmaz ve yanmaz kolay gelsin inşallah yrd olmuşumdur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,779
Kullanıcılar
449,981
Son üye
Muhammeddt

Yeni konular

Geri
Üst