ENDÜKTİF VE KAPASİTİF TEN AYNI ANDA CEZA OLURMU?

kurt_adam

Üye
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar size sormak istediğim bir konu var
aktif:2184600
endüktif:1275500
kapasitif:1079200
endeksler bunlar arkadaşlar hem kapasitif hemde endüktiften cezaya giriyoruz. Ne yapmam gerekli yardımlarınızı bekliyorum.verileri exelde girdiğimzaman ceza görünüyor.bu müessese benzin istasyonu.:(
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Yük özelliğinizi iyice analiz edip,kompanzasyon tesinizi ona göre yeniden gözden geçirme-
niz gerekir.Her iki durum için de ceza mevzubahs olabilir.Hangisi fazla ise,o miktar üzerin-
den ceza ödersiniz.
 
önceki aylarda da mı aynıydı? yoksa yeni ortaya çıkan bir durum mu?
 
Hem endüktif hem de kapasitiften reaktif oranları aşıyorsanız, bilmelisiniz ki fazlar arasındaki dengesizlik miktarı çok yüksektir. Fahri bey'in dediği yolu izlemeli ve dengesizlik miktarının ne kadar olduğunu tespit etmelisiniz.
 
arkadaşlar uzun zamandır böyleimiş yeni faturalara bakarsak fazların dengesizliğini kontrol edip rgkr değiştirip 1 fazlı konadansatör baglıcam bakalım düzelme olacak mı başka ne gibi önlemler alabilirim arkadaşlar bu konuda aydınlatırsanız sevinirim
 
Sisteminizi iyice analiz etmek ve ona göre bir seferlik tek bir sistem yapıp kompanzasyon sıkıntınızı unutmanız en güzeli onun için deneme yanılma ile değilde daha profesyonel bir destek almanızda yarar vardır. şöyleki sistemde fazlar arası dengesizlik vardır ama yüklerin çok hızlı değişken yüklerdir belkide kontaktörlü sistemler cevap veremiyecektir. yada harmonik probleminiz olabilir sıkarızalanmış kondansatörleriniz olabilir mükerrer yapılan imalatlar gereksiz maliyetler doğuracağından işi en başta sıkı tutup optimum bir çzöüm bulmakta fayda var bir enerji ölçümü güç kalitesi ölçümü yaparsanız işiniz çok daha kolaylaşır.
iyi çalışmalar dilerim.
 
faz akımlarını dengelediğiniz halde hızlı girip-çıkan cihazlar varsa tek çözüm dinamik kompanzasyondur.Kontaktörlü sistemler yeterli tepki hızını vermez verse de çok sık arızalanır
 
Yaklaşık %60 endüktif ve %50 kapasitif ile çalışmışsınız.
Yükleriniz dengesiz olabilir,
Kontaktörlerin birkısmı yapıştığı için geceleri kapasitif yazabilir, yada kapasitif yükleriniz (bazı tip UPS ler gibi) varsa geceleri yazabilir.
Aynı zamanda kompanzasyonunuzun toplam kvar ı yetmediği için gündüzde enduktiften yazabilir.
Yükleriniz hızlı değişen tipte ise endüktif yazabilir,
Sayacınız OG de ise ve sabitiniz yüksek olabilir yine gece kapasitif, gündüzde kompanzasyon miktarınız yetersiz ise endüktif olabilir.
Sonuç olarak iyi bir ölçüme ihtiyacınız var tüm bu soruların cevabı için.
 
denemedim ama piyasada alron tip kmpanzasyon diye bir sistem var dengesiz yüklere birebir bence gerçi elektrik tüketimi var ama ödediğin cezadan çok daha ucuza gelir bence nette alron diye aratabilirsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst