ENDÜKTİF VE KAPASİTİF TEN AYNI ANDA CEZA OLURMU?

yükün fazlara dağılımının yanlış olması bir deden olabilir ama sadece onun bularak çözemeye bilirsin şöyle bir şeyde var belki gündüz endüktif yüklerin baskın geliyor ve akşamlarıda kapasitif yüklerin baskın geiyor olabilir.sistemde aşırı kapasitif karakteristik özellik gösteren elenam varsa kompanzasyon sitemine reaktörde eklemen gerekir.bunun için iyi bir analizörle gündüz vegeçe yük grafiğine bakman gerekir ve kullandığın rgk mutlaka trizfaze olmalıdır. fahri hocama ve diğer hocalarıma saygılarımla...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
aynı sorun benimde başımda vardı.regleri 3 fazlı reglerle değiştirdim.fazlar arası dengesizlik çoktu onları dengeledim.normale girdi bunları yaptıktan sonra tabi zaman ayarınıda kısa tutman gerekiyor.kompanzasyon olarak en zor yer bence benzin istasyonları şimdiden kolay gelsin...
 
slm senin ilk önce istasyona ne kadar lık bir kondansatör koyman gerktiğini bilmen gerekiyor
 
TEDAŞ asgari şartlarına uygun sayaçlar reaktif enerjiyi dünyada kullanılan diğer bütün sayaçlardan farklı ölçer. Endüktif ve kapasitif enerjiyi ayrı ayrı toplar. Yani fazlardaki reaktif enerjiler 50 kVARh endüktif + 40 kVARh kapasitif + 40 kVARh endüktif şeklindeyse TEDAŞ sayacı 50+40 = 90 kVARh endüktife, aynı zamanda 40 kVARh kapasitife yazar.Normalde endüktifle kapasitif netleştirilip 90-40 v= 50 kVARh endüktife, 0 kapasitife yazacaktı. Sonuç: Devrenizde dengesiz yükler olabiliyorsa, kompanzasyon sisteminizi tek fazlı kurmanız gerekir (her faza ayrı ayrı kontrol eden şekilde). Bu biiir.

İkinci bir durumda, tesisiniz gündüz çalışıyor, gece sabit kapasitörler devrede ise kapasitif reaktiften cezaya girebilirsiniz dikkat.

üüüç, tesissiniz hiç çalışmıyorsa sabit kapasitörler yüzünden cezaya girebilirsiniz.

Sonuç: Kompanzasyon sistemini bütün senaryolar için kontrol edin.

Ay sonuna yaklaştınız ancak reaktif enerjiden cezaya girmek üzeresiniz... Mümkünse direnç devreye alarak (mesela elektrik sobaları) reaktif/aktif oranınızı düşürün.
 
arkadasım hem indüktif hemde kapasitiften ceza girmenin iki nedeni var öncelikle tesiste sabit kondansatör varmı varsa tesis 24 saat calısıyormu 2.cisi endeks degerlerini nerden alıyorsun elektrik faturalarındanmı yoksa sayactanmı bu cok önemli ve birde devrede olan kondansatörleerin gücünü kontrol edermisin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,301
Mesajlar
916,542
Kullanıcılar
450,132
Son üye
EmRe16wwwX

Yeni konular

Geri
Üst