En çok merak edilen şey?

Sayın üyelerimiz lütfen karşılıklı atışmalara girerek kişileri hedef göstermeyin. Eğer bir fikriniz varsa sadece onu dile getirin. Herkes istediği gibi düşünmekte ve yaşamakta özgürdür. Aksi taktirde ilgili mesajlar silinerek konu kilitlenecektir.

-Farklı olarak 10 sene öncesine göre asgari ücretin biraz üzerinde olan alt memur maaşları 1600TL yi geçmiş sanırım. Ama asgari ücreti 600TL olarak çalışana layık gören de onlar. Bir taraftda 1600TL yi verirken diğer tarafda özelde çalışan için uygun gördükleri 600TL.

Sonuç olarak gerek özel, gerek kamu çalışanı için ilk 3 madde aleyhinde olan bir durum. Bu süre içinde geçen bu kadar olumsuz tablo varken ilerde gerek özel gerek memurlar için de daha olumsuz gelişmeler olmayacağının bir garantisi var mı?

Asgari ücret 700 tl civarında en düşük memur maaşıda 1200 tl civarında. Televizyonlarda en düşük memur maaşı 2000 tl dediklerine bakmayın o aslında alabilinecek en yüksek ücret.
 
Avrupada sistem yerli yerine oturmuş durumda. Gerçek anlamda bir işçi sendikası var. Uzun yıllara dayanan bir emek mücadelesi var.

Bizdeki herşey gibi işçi örgütlenmesinde de değişik nedenlerden ötürü sorunlar var.

-Bundan 10-15 sene önce 1 maaş hatta daha fazlasının alınabildiği vergi iadesi vardı. Buhar oldu.

-10-15 sene önce 50-55 yaşlarında emekli olunabiliyordu. 65 e çıktı.

-Kıdem tazminatı hem yarı yarıya düşürülüyor. Hem de akıbeti mechul olacak.

-İşsizlik kesintisi var. Ama kesilen paranın büyük çoğunluğu bütçe açık kapamaya gidiyor. İşsizin eline kısa bir süreliğine güdük bir para geçiyor.

-Farklı olarak 10 sene öncesine göre asgari ücretin biraz üzerinde olan alt memur maaşları 1600TL yi geçmiş sanırım. Ama asgari ücreti 600TL olarak çalışana layık gören de onlar. Bir taraftda 1600TL yi verirken diğer tarafda özelde çalışan için uygun gördükleri 600TL.

Sonuç olarak gerek özel, gerek kamu çalışanı için ilk 3 madde aleyhinde olan bir durum. Bu süre içinde geçen bu kadar olumsuz tablo varken ilerde gerek özel gerek memurlar için de daha olumsuz gelişmeler olmayacağının bir garantisi var mı?

çok güzel özetlemişsin ancak aslında temelde vurgulamak istediğim şuydu o mesajda mesala ben orda(izmir) kamu adına bulunsaydım arazi adı altında extradan bi ücret alırdım ki bu da avrupalının özel sektöründeki durumuna karşılık gelecekti ancak gel gör ki özel sektörde bazı şeyler sümen altı edilip insanlara belli kılıflar altında yutturulmaya çalışılıyor ha kamu çok mu 4 4 lük tabi ki değil ancak sistematik olarak özele göre ,büyük kurumsal firmalarda değilsen, daha makul gözüküyor en azından mühendislik için böyle olduğunu düşünüyorum bakın murat cengiz'in karşılaştırmalı çok güzel yazıları oldu bu forumda aslında her şey orda özetleniyor.
 
Aksi bey ilk dediğiniz cümleye katılıyorum niyeyse maaş konusu açılır açılmaz bu hangi konuda olursa olsun hemen devlet özel çatışmasıda konu içerisine giriyor benim bu konuyu açmamdaki amaç bu sene kpss ile atanacak(inşallah) arkadaşlara tercih konusunda yardım etmektir.
2. cümlenize ise tamamen karşıyım çünkü siz benim konuyu ilk açarken ki mesajımı okumamışsınız sanırım ama sizin için tekrar belirteceğim;
Teiaş a atanan bir memurun maaşı:2,034,74 tl dir bunu ben sallamıyorum teiaş söylüyor ve bu brüt değil net ücret olduğununda altını çizmek istiyorum ayrıca buna 6 ay sonra%8 asalet zammının ekleneceğini de bildiğinizi sanıyorum:TÜRKİYE ELEKTRİK İLETİM A.Ş. buyrun kanıtı
tcdd de de ücret bundan dahi yüksek onunla ilgili de bir yazı paylaştım.
Burada yazdığım ücretlerin hepsi kurumların sitelerinden veya bizzat kurumlardan öğrenmiş olduğum maaşlardır isteyen inanır isteyen sallıyor der.Eğer doğrusunu siz iddaa ediyorsanız bana sizde bir ispat göstermenizi arz ediyorum

KurumlarIN maaşı ile ilgili başka mesajda yazmayacağımı belirtirim inanmayacaksanız zaten niye yazacağım da kendimi yoracağım ki isteyen arkadaşlara özel mesaj yoluyla diğer kurumların maaş bilgisini yollayabilirim(dsi,karayolları,enerji bakanlığı vb.).
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Selçukem ve Yelek 87 arkadaşları bilmeden üzmüşüm veya alınganlık göstermişler sanırım.Sevgili arkadaşlar kesinlikle mühendis arkadaşlara ve görevlerine olumsuz bir bakışım yok.Konu kendini iyi yetiştirmek ve sisteme vakıf olacak bilginin yanında tecrübe sahibi olmaları ve her yönü ile kaliteli iyi yetişmiş eleman olmaları ile alakalı idi.Fotoğrafıma gelince ben gayet medeni bir şekilde kendi fotoğrafımı koydum,çalışmış olduğum işyeri 500 m2 kapalı alan,8 saat ayakta kalacak değiliz ki bir önceki işimizde elektrik gözlemci olarak sahadaydık kazan ,türbin , kül -kömür tesisleri , 380kv-154kv-33kv-şalt sahaları bunlarda yetmez birisi 15 diğeri 25 km . uzaklıktaki iki adet su kaynağımız olan barajlardaki manevralarıda kapsayan elektrik işlerinde bizzat çalıştık.İki sevgili arkadaşımızın kendilerince kafa yapmaları ve ti ye almaları eleştri kültürü açısından ne kadar uygun onu kendilerine ve arkadaşların izanına bırakıyorum.TEİAŞ röle ve elektronik ekipleri arıza veya periyodik Bakım için sık sık iş yerimizi ve diğer trafo ve şalt istasyonlarını gezerler.Ekiplerinde genelde bir veya iki mühendis arkadaş bulunur,mühendis arkadaşlarımız enaz teknisyen arkadaşlar kadar işin içindedir ve bizzat çalışırlar,şahsen benim bu ekip çalışması çok hoşuma gider.Buradan hareketle mühendisliği sadece masabaşında geçiren arkadaşlar için tazdığım eleştiriyi arkadaşlar genellemişler ona üzüldüm.Kendilerine iş ve özel hayatlarında başarılar dilerim,yapıcı olan hertürlü eleştrileri bir nimet bilip teşekkür eder diğer türlü eleştirileri iade ederim.Kalın sağlıcakla......
 
Meraklı bey eleştiri tarzımı biraz daha farklı yapma nedenim ciddi bir şekilde yazarsak daha kötü olacağını düşünmemden ötürüdür bu tarzım sizi rahatsız ettiyse veya kırdıysa özür dilerim.Biz mesajınızı demek ki yanlış yorumlamışız kusura bakmayın başarı dilekleriniz için de teşekkür ederim.
Saygılar.
 
Meraklı elektrikçi abim söylediklerimizin bazısı latifeydi, bazen kendimizi bile alaya alıyoruz. Senin iyi niyetli olduğun daha önceki yazılarından belli.

En düşük memur maaşı 1.200 lirayı çoktan geçti.En düşük bekar 657 li lise mezunu memur 1.600 liradan aşağı almıyor. Bir çok devlette çalışan arkadaşımız var. Hatta kitlerde bu rakam 2 bin liraya ulaştı. Zaten özel ile devlet arasındaki maaş uçurumu her geçen gün artıyor. Teaişta teknisyenin aldığı parayı hangi özel şirket veriyor, alın iş ilanları bu forumda bir bakın. İlgtinçtir kamuda ki maaşlar hep düşük gösterilmeye, özeldeki maaşlar ise hep bir abartılarak gösteriliyor. Gerçek belli olmasın diye mi?
 
Son düzenleme:
Bunu yazanın bir de site yetkilisi aksi bey olması beni gerçekten şaşırttı belki anlatmak istediği farklı bir şeydir diye düşünüyorum ama çok açık da belli ama ben ondan dolayı site yetkilisinden 2. bir yorum daha bekliyorum.
 
Aksi hocam özel iyidir kötüdür demek istememiş belkide ama kamu için verdiği örnek yanlış, doğrudur asgari ücret 700 küsür oldu bu temmuzda lakin bu ücretin altında insanların çalıştırıldığıda bir gerçek var, anadoluda asgari ücretin altında bile çalışan çok sayıda vasıfsız insan var. Kamuda 1200 ler 1500 ler kalmadı, 2011 de [%4+%4 +80] , 2012 [%4+%4 + %2, 65 enflasyon zammı] aldığı belli. Ki bu bekar memur evlenecek ekstra ücret, çocuğu olacak ekstra ücret, sonra kıdemde alacak ekstra ücret,lojmanda kalacak kira vermeyecek,tamam bunlarda çok değil ama yinde fark ediyor.
 
20 yıllık hemşienin maaşı yeni zamlarla 1400 tl civarına çıktı. Keza 10 yıllık hizmetli maaşı da aşağı yukarı aynı yerlerde. Yeni başlayan 657'ye tabi bir hizmetlinin maaşı kesin bir rakam bilmemem nedeniyle 1200-1300 arası olabilir. Devlette çalışırken her kurumda alınan maaş eşit değildir. Bu nedenle en düşük memur maaşı deyince yüksek ücret alınan kurumlara bakmamak gerekiyor.
 
Aksi hocam, hemşirenin aldığı döner nerde? Ona bakarsan uzman doktorların net maaşıda 1.900 tl küsür. 20 yıllık bir hemşirenin 2 bin liradan aşağı aldığınıda hiç ama hiç sanmıyorum. Zam oranlarını yukarda verdim, herhalde hemşirenin maaşı 2010 senesinde 1000 liranın altındaydı?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst