Çalışanı Asgari Ücret'ten Sigortalı Gösteren Patronlar Yandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Birileri geçekten çok büyük yanlışlar yapıyor devlet bunu engellemeye çalıştıkça yanlışına son vermesi gerekirken çalışana daha da büyük yanlışlar yapmaya haksızlıklar yapmaya ne yazık k idevam ediyor

Burada devletin kabahati yokmu. Teşvik yasası çıkardı elemanı internet üzerinden sgk kaydederken karşına bir form açıldı elemanın durumu uygunsa indirimli olarak kaydetti uygun değilse teşvikten yararlanamadığını belirtti indirimsiz olarak kaydetti.
İndirimli olarak kayıtlı elemanı 2 yıl çalıştırdık işten ayrıldı 2011 yılının 9.ayında 2 eleman daha indirimden yararlandırdık internet formunda sorun yok.
2012 yılı 4.ayında iadeli taahhütlü mektup geldi bu son 2 kişinin teşvikten yararlanamayacağını tam bir hafta sonra ikinçi bir mektup geldi önceki çalıştırdığımız elemanın teşvikten yararlanamayacağı ve iki mektupdada geriye dönük olarak eksik olarak ödenen primlerin yasal faizi ile geri ödenmesi. şu an primler belli oldu yasal faizlerini bekliyoruz.
İnternette bu program çalışıyorsa ve hala çalışyordur burada kabahat işvereninmi yoksa Devletinmi.
 
Bu konu içerisinde bana göre olağandan fazla siyasete girildiği için pek birşey yazmayacağım ama şunu da belirteyim ki bence şu ana kadar ki en iyi şartları sağlayan hükümetlerden biri de şu andakidir diye düşünüyorum.Satma yolma sözlerine gelince bence biraz daha araştırın tamamiyle mi satılıyor diye
 
Bu konu bayağı ilgi çekmiş, acaba patronların mı, çalışanların mı ilgisini çekti merak ettim şimdi :)
 
Belki çoğu çalışan asgari ücretledir(herhalde benim knouya da bundan yazamıyolar :) )ve bir an sevinmiştir patronlarda bir an korkmuş ama sonra yeniden bir kurnazlık düşünüp kaldıkları yerden devam edeceklerdir
 
Çalışanların kabahati yokmu var. iş yerimde çalıştırdığım ön muhasebe ve telefonlara bakan bayan eleman Babasından kalan maaşı almakta imiş. biz bayanı sigortalı yapınca maaş kesilmiş çeyiz parasıda ödenmiyecekmiş. Bayandan gelen teklif siz beni sigortasız çalıştırın sigortaya vereceğiniz parayı bana verin ben babamdan kalan emekli maaşınıda ayrıca alayım. Siz olsanız ne yaparsınız biz olmaz diyince işi bırakıyorum tehdidi. bulunmaz hint kumaşımısın git muhasebeye hesabını kestir dedik ve hesabı kesildi.
Doğru avukata avukat mahkemeye ve konu anlaşılınca avukat mahkemeden vazgeçiyor. Bayan eleman yaklaşık 1 yıldır boş geziyor.
 
Bu tür usulsüzlüklere de karşı çıkılmalıdır fakat çalışanın hakkı da verilmelidir bu denge sağlandığı takdirde bir sorun çıkmayacaktır.
 
Çalışanın, devletin ve iş verenin hepsinin kabahati var, yıllardır asgari ücret üzerinden sigorta ödeme rezaleti sürüp gidiyor. Biride gerçek anlamada dur demiyor. Bazı işletmeler varki , sigortan düşük ödemesi en normal şey, aklına başka türlü ödemek ble gelmiyor. Çünkü daha önce gelen uygulama o ve diğer çalıştığı şirketlerde de durum aynısı. Eğer asgari ücretten değilde normalden gösterirse hem gideri çoğalacak hem diğerleri tarafından keriz olarak gözükecek. Bunu yapmadıkları içim yük çalışanın üstüne binecek. Bu sebeple bir çok çalışan kendi işinin peşinde, eğer şirketler büyük; maaşlar yeteri düzeylerde olsa bu kadar kimse kendi işinin patronu olma sevdasına yada babasının emeklisine muhtaç kalmayacak.
 
Kendi işini patronu olunca da eski halini hemen unutuyorlar onlarda zulme diğerleri gibi devam ediyor
 
maaşlar yeteri düzeylerde olsa bu kadar kimse kendi işinin patronu olma sevdasına yada babasının emeklisine muhtaç kalmayacak.[/QUOTE' Alıntı:
Şunu unutmayalım.Kendi işini gurupda devlete ödemesi gereken bağkur primlerini ödemedikleri için hastahane kapısından muyane olamadan dönen çok kendi işinin patronu var. bizim gibi küçük işletmelerde çalışana ne kadar maaş verirseniz verin genelde hep gözü sizin kazandığınız paradadır.Ben olmasaydım bu parayı kazanamaz diye babasının emeklisine ihtiyacı yok kesilen o para otomatikman annesine gidiyor. para anneme geçmesin maaşım sigorta primi kadar daha artsın düşüncesi
 
İnsanlar ne yazık ki doyumsuzdur normal hayat şartlarını sağlasanız bile bir üstünü istemeye devam ederler sanarsın dünyanın en zengin adamı olacak
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,721
Kullanıcılar
449,958
Son üye
maxicten

Yeni konular

Geri
Üst