Çalışanı Asgari Ücret'ten Sigortalı Gösteren Patronlar Yandı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sayın amasyalı öyle bir anlatıyorsunuz ki, patronların adına üzüleceğim şimdi.:) Bağkur primini bile yatıramayan patron kapatsın dükkanını maaşlı çalışsın, özel sektör fırsat değil mi? Ne güzel sgk sı yatar paşalar gibi tedavisinide olur. Yo olmaz çünkü elalemin kahrını çekmez, patronluluğu tadı güzeldir. Elemanlarının ona gösterdiği saygı varken, elemanlarını istediği gibi itin deliğine sokup çıkarabilirken, başkasının emir altına girebilir mi? Hani derler memurluk yapan özelde artık çalışamaz, bence patronluk yapan kişide çalışamaz. Onca batan adam gördüm hep tekrar iş yeri açma fikrindeler. Bunun adıda özgüven girişimcilik oluyor, ben daha netini söyleyim gözü maaşlı çalışmayı yemiyor. 42 yaşında göbekli elektrik mühendisi olan patronum vardı, hayt huytla iş yönetirdi, şimdi bu dükkanı kapatsa kim onu elektrik mühendisi diye çalıştırır. Ne autocad i biliyor, ne programlama ama girişimçi ;)

Konumuza dönersek;
1. Derece sorumlu devlettir. O hükümet bu hükümet demiyorum, hepsi küçük esnafı korumak bahanesi ile bilerek ve isteyerek bu rezilleğe göz yumdular. Sonuç ortada. Devlet başta ototriteyi kursaydı, şu an böyle bir problememiz olmazdı.

2. Derece sorumlu iş verendir. Devletin göz yummasını son derece işçi aleyhine kullanıp, kendilerin oluşturduğu çalışana zerre önem vermeyen piyasa kurallarını oluşturdular. Bu yarattıkları piyasa canavarının onlarıda bir gün yok edeceğini düşünemeden.

3. Derece sorumlu işçi sınıfıdır. İlk öncelikle birlik olup işçiliği kabul edip reaksiyon oluştursalardı şu an devlet bu problemi çoktan çözmüş olurdu. Yani kendi işimin patronu olup kurtulmak yerine benim ve bütün çalışanların insanca çalışıp kazanmasını istemek diye bişey olmadığı için, bu düzen devam etmiştir. İkinci olarak sayın amasyalın verdiği örneklerde olduğu gibi çok küçük düşünen sadece günü düşünüp, yarını hesaplamayan çalışanlarda bu sömürüyü devam ettirmişlerdir.


İşin açıkçasını söyleyim benim bu düzenin yakın zamanda kırılacağını düşünmüyorum. Sosyal uyanış önce kişinin kendi beyninde başlaması lazımdır.
 
İşte benim patronlarım:


Bu da konunun patronu:

İş verenler birbirini beğenselerde, şu iki karikatürdekiler, malesef gerçek.

Özellikle üstteki insanların nasıl özeli seçtiğini alttaki ise sigortayı yani tam da bu konuyu anlatıyor
Güler misin,ağlar mısın?
İlk başta 1. karikatürdeki gibi güzel sözler duyup gülersin ama karikatürün son kelimesinde olduğu gibi sonra ağlarsın
 
Sayın yelek 87
Senin üzülmene gerek yok. Bu sistem böyle devam edecektir.Etmek zorundadır çünkü yasa çıkarıcıların çoğuda bir işverendir. Bağkur olayına gelince adam kazanmadığından değil devlete vermek istemediğinden yatırmıyor. son cıkan yasa ile hastahane kapılarından dönüyor. Ama devlet aynı zamanda bağkur borçları için kredide veriyor. Her işvereni aynı kefeye koymayın anlamında yazılan bir yazıdır.
Çalışma hayatınıda çok iyi bilirim.
Not: konu sanki bir tartışmaya gider gibi olmaya başladığından daha yazmayı düşünmüyorum. ben hem devlette hemde özel sektörde çalışmış birisiyim.
 
Son düzenleme:
Hem devlet hem özel hem patron herşeyi denemiş vay be :)
 
Yılların tecrübesi sayın amasyalı :), amasyalı hocam lütfen benim yazdığım cevaba bir bak lütfen, kimin gerçeği kimin bilmem neyi anlattığı çok açık.
Selametle.
 
sizin özelde çalışıyorsanız patronunuzla kamuda çalışıyorsanız amirinizle bir sorununuz var galiba. internette mesaj yazmaktan işe güçe bakmıyorsunuz herhalde
 
he maşallah sizin gibi arı varı çalışan patronlara cevap yetiştiriyoruz daha ne diyeyim?
 
Ben 5 adama ekmek veriyorum vicdanım son derece rahat
 
Ekmeği yaradan verir, siz sadece vesile olursunuz, sigorta primlerinizi asgari ücretten kesinlikle göstermediğinizden de eminim.:eek:
 
:)sayın yelek87 sayın amasyalı haklı patronun vermış elıne bılgısayarı sende nette gezınıyorsun vede patronun aleyhınde yazılar yazıyorsun kendı bılgısayarın olsa boyle yazamaz nette gezemezsın:) darılıp gucenme emi?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,672
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst