En çok merak edilen şey?

Sayın site yetkilisinin zaten devlet veya özel demesi yanlış olurdu en iyisi objektif olmsıdır zaten.
Aksi Bey ben zaten sizin en düşük memur maaşına 1200 tl demenize değil en yüksek ücret 2000 tl demenize şaşırdığımı belirtiyorum bence
Aksi bey ikinci mesajınızda verdiğiniz örnekleri ilginç buldum biz bu froumda mühendis,tekniker,teknisyen maaşlarını konuşmalıyız bence sonuçta burası memurlar.net değil ki.
Saygılar

Aksi hocam, hemşirenin aldığı döner nerde? Ona bakarsan uzman doktorların net maaşıda 1.900 tl küsür. 20 yıllık bir hemşirenin 2 bin liradan aşağı aldığınıda hiç ama hiç sanmıyorum. Zam oranlarını yukarda verdim, herhalde hemşirenin maaşı 2010 senesinde 1000 liranın altındaydı?
Aksi bey yelek beyin dediğide haklı yani 2010 da neredeyse hemşirelerin asgari ücretin altına mı çalıştırdılar maaşları yazacaksak tüm ek ödemeleriyle yazarsak arkadaşları daha iyi yönlendireceğimizi düşünüyorum
 
Ben devlet iyi, özel sektör kötü ya da tam tersi tartışmalarına müdahil olmak için yazmadım. En düşük memur maaşı konusu tv'lerde bas bas bağırarak gözlere sokulduğu gibi değil demek için yazdım. Devlete giren herkes o en düşük dedikleri maaşı alamıyor. Hatta Türkiye'de en düşük memur maaşı bu kadarsa biz hangi ülkede çalışıyoruz diye hayıflananlar da var.

Soru basit en düşük memur maaşı nedir. Ortalama memur maaşı dense size katılırdım ancak en düşük memur maaşı deyince orada bir durmak gerekiyor. 1600 tl ya da tvlerde söylendiği gibi 2000 tl altında alanlar memur değil mi diye sormak gerekiyor.

Her hemşire döner sermaye alamayabiliyor. Ya da alamadığı dönemler olabiliyor. Hizmetliler ise 657 sayılı devlet memurları yasasına tabi olmalarına rağmen en düşük memur maaşı hesaplanırken yok sayılıyorlar.

Neyse konuyu fazla uzatmayacağım. En düşük memur maaşı asgari ücretten hatrı sayılır miktarda fazla. Sonuç olarak isteyen istediği yerde çalışma hayatını sürdürmeli diyorum.

Not: Mesaj yazarken gelen yorumu yeni gördüm. En yüksek memur maaşı o kadar demedim. Memur maaşları açıklanırken ek ödemelere dikkat edin zaten o kademedeki bir memurun alabileceği en yüksek maaş açıklanıyor. Buna da en düşük memur maaşı diyorlar.
 
2000 tl dediklerine bakmayın o aslında alabilinecek en yüksek ücret.

Ben buradan öyle yorumladım ki en yükse ücret 2000 tl diyorsunuz bence buradan herkes o anlamı çıkarır diye düşünüyorum ben sizin yazdıklarınızdan yola çıkarak öyle söyledim bu arada en düşük memur maaşı nereden çıktı anlamış değilim
Tekrardan belirteyim ki bu konuyu açma amacım elektrik,elektrik ve elektronik mühendislerini kamuya atanmaları takdirinde hangi şartların beklediğidir tüm üye ve yöneticilerdeN ricam bildiğiniz kurumun şartlarını yazmanız aksi takdirde konuyu saptırmamanızdır çünkü bu drumda konunun tartışmaya varıp kapatılma ihtimali vardır bundan dolayı sadece bilgisi olanlar yazı yazsın
 
Peki en düşük memur maaşı 1.200 tl demek mi doğrusu oluyor? :)
En düşük memur maaş ortlaması 1.600 tl demek bence daha doğru.
Bizimde maaşları detaylı olarak takip ettiğimiz anlaşılmıştır. Esasında hemşire örneğinde konu devam edebilir ama neyse uzatmayalım artık.

Özellikle teknik personelin (teknisyen, tekniker, mühendis) tüm ek ödemler dahil alınan maaşlar yazılsa yada böyle bir şablon oluşturursa çok iyi olur.
 
Yelek bey ne yazık ki sürekli bu tür şablonlar oluşturuyorum fakat içeri sürekli bir özelci giriyor ne devleti özele geçin deyip konunun içine ediyor lütfen açılan konulara artık saygılı olalım konuyla ilgili fikrimiz yoksa yazıp kirlilik yapmayalım!
 
Yelek bey ne yazık ki sürekli bu tür şablonlar oluşturuyorum fakat içeri sürekli bir özelci giriyor ne devleti özele geçin deyip konunun içine ediyor lütfen açılan konulara artık saygılı olalım konuyla ilgili fikrimiz yoksa yazıp kirlilik yapmayalım!

İşin komik tarafı özel diyenlerin büyük kısmıda ya kamuda çalışıyor yada kamudan emekli :), dışarsını bilmiyorlar mirim.
 
Onlara zaten şaşıyorum sanki adamı zorla kamuda çalıştırmışlar gibi bahsediyor sanarsın toplama kampında çalışmış gibi bahsediyorlar bu kadar kötüydü niye çalıştın diyince de tazminat filan der özel o kadar iyiyse zaten o tazminatı 1-2 yılda çıkarırdın beyefendi 10 yıl kadroyu doldurmana gerek yoktu :)
 
Devlette çalışmak öyle kötü öyle kötü ki diye başlayan tiplerde vardı, çık hadi niye çıkmıyorsun o kadar eziyet ediyorsun kendine. Bu vatandaşta teaişta teknisyendi. Teiaşın teknisyene verdiği parayı kim veriyor dışarda? Tamam zor şartlarda çalışanları var lakin haftada 40 saat 2 bin küsür para cepte, dışarda 60 saat 800 lira cepte, her an da işini kaybedebilirsin üstelik, lojman, kreş hak getire. Emekli maaşında yarısı olacak. Al İsmini vermeyin uluslar arası beyaz eşya firması, müşteriyi kaybetmek yerine para kaybetmeyi tercih eden :, ki sunduğu şartlar dışarda en iyilerinden , elektrik teknisyenine 1.400+ prim maaş veriyor, haftada 2 gün tatili var ama iki günü birden kullanamıyorsun, bir günü hafta içi kullanacan neyse, şimdi vardiya olmayan yerde çalışan teaişta ki teknisyen şartları bu dışarda en iyi diye gösterdiğimiz adamdan daha mı kötü? O firmada çalışan teknisyen yaşlanmamalı ve performansı düşmemeli çünkü her an topun ağzında ve teaiştaki teknisyenden az kazanıyor. Tabii hala en düşük memur maaşı 1.200 lira zannedildiği ortamda gerçekler böyle.
 
Çok kötü şartları var devletin girmeyin boşuna kpss ye girdiyseniz de tercih yapmayın devlette adam dövüyorlar :)
 
Esnek çalışma saatlerine uyumlu ve seyahat engeli olmayan ilanlarla dolu güzide özel sektör işleri varken, ne işiniz var devlette dimi?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,174
Mesajlar
915,637
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst