elektrik hattı

Katılım
4 Ara 2012
Mesajlar
547
Puanları
1
işyernin karşısında yaklaşık 100 metre öteden gelen 3 hat var sanırım a.ğ hattı alçak gerilim hattından kaç voltaj var ordan sokak aydınlatmasını beslemişler bu bildiğimiz 380 mi geliyor adanada biri akıma kapılmıştı aynen direkten işyerine hat çekmek isterken olmuştu ve sonuç ALLAH rahmet eylesin enerji hattının ag og yg oldugunu nasıl anlarız bilgi verebilirmisiniz
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
s.a öncelıkle olayı tam acarmısınız 3 tel derken agac dırekmı demır dırekmı eger sokak aydınlaması beslenmiş ise 220 tek faz vardır yani 1. faz 2. nötr 3. sokak fazı onda gunduz elk olmaz
 
A.S demir direk sokak aydınlatması beslenmiş birde o adanada çwrpılan çocok 220 mi yemiş iş yerine hat çekmek isterken
 
Son düzenleme:
ozaman hat cekeceksen hattı dırege kadar cek üstüne cıkma tehlıkelı zaten tedaşı ara onlar baglarlar
 
Teşekkürler hat a.ğ hattı degil 220 volt var o zaman ... Yinede tehlikeli
 
kablonu çekin ,2x6 nyy kablo ile beraber çelik tel çekin ve kabloyu tel üzerine tandır kroşe ile bağlayın ve çelik tel üzerinden gerdirin rüzgarda salınımı kablodan değil telden yapar kopma riski azalır

2 tanede A25-A25 veya A25-B16 hat klemensi alın hattı onla bağlasınlar bulabilirseniz üstü kapaklı olanlar var krozyona karşı koruma sağlar

direğe kadar hattı çekin direğe tedaş bağlasın

tandır kroşe
_antigron_ray_ve_tandir_kroseler_mtn.jpg
 
Öncelikle yeni yasayla birlikte OG diye birşey kalmadı ; 1 KV altı ve 1 KV üzeri olmak üzeri elektrik şebekesi ayrılır.

1KV altı Alçak Gerilim -AG 1 KV üstü ise Yüksek Gerilim -YG şeklinde adlandırılır.

Burada bir yanlışı düzeltmek gerekirki direğe bakarak gerilim seviyesi söz konusu olmaz, gerilim seviyesine göre direk cinsi belirlenerek projelendirirlir.
YG hatlar AG hatlar ve müşterek hatlar bulunmaktadır.

demir direkte 3 tel var bu nedir diye bir soruya cevap verilmez çünkü öncelikle iletkenin cinsi sonrada direğin ne olduğu bilinmelidir.Ayrıca havaya bakarak iletken tayini yapmak gibi birşey söz konusu değildir.Yapılabilir ama her zaman doğru sonuç vermez.

Neyse sokak aydınlatması şuanda TEDAŞ(ve/veya özel dağıtım şirketleri) tarafından demir veya beton direkte armatür takılarak bu 220 V olarak çeşitli güçlerde , havai hat ile beslenir ( iletken veya AER). Diğer aydınlatmalarda 220 v olmak üzere yer altı çalışması(tranşe) yapılarak iyi topraklanmış şekilde galvanizli aydınlatma direkleriyle yapılmaktadır.

Anladığım kadarıyla elektrik kablonuzu bağlatmak istiyorsunuz ki böyle bir durumda aboneliğinizi yaptırdığınızda TEDAŞ(ve/veya özel dağıtım şirketleri) elemanları sepetli araçla gelip ilgili kolon kablonuzu direğe veya sdk ya bağlarlar.
 
Her ne kadar 1000 V ve üzeri yüksek gerilim diye artık açıklanır olsa da uygulama da hala 31.5 KV gerilime ben dahil herkes orta gerilim diyor ; çünkü 154 kV ,380 kV , 31,5 kV gibi bir sürü farklı yüksek gerilim seviyesi olan bir ülkede bu ayrımı başka türlü yapmak imkansız .
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst