CNC Motor kontrolü , cihaz bilgisi

lvntbkdmr

Üye
Katılım
27 Mar 2012
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar,

Staja başladığım firmada bugün ömrümde ilk kez uğraşacağım bir alanda araştırma yapmamı söylediler. Söylediklerine göre aşağıda resmini attığım alet ile CNC programlama (M-G) ile motor kontrolü yapılacakmış.
Raf gibi biyere dizilen cisimleri ordan alıp başka bir yere koyan bir sistem olacakmış. Muhtemelen robot kol olacak. Onlarda tam emin değiller ama bu cihazı daha önce gören yada kullanan olduğumu?
Nerden başlamamı önerirsiniz.? Cihazın önüne arkasına yanlarına baktım, hiç marka model falan yazmıyor. Önünde 3-4 tane tuşu var , 1 tane Rs232 girişi var, arkasındada 6 yada 8 tane muhtemelen motor çıkış soketleri var.
Şimdi sormak istediğim sorular şunlar


1-) Bu cihaz tam olarak nedir ? bu söylediğim işlem bununla yapılırmı? CNC programlama yöntemleri ile programlanırmı?
2-) Bu işlem eğer mümkünse , muhtemelen yanında sensör vs. de kullanılacak yani bilgisayar ile iletişim halinde olacak. Bunun için muhtemelen c# vs. ile arayüz programlanacak. C# ile entegre biçimde bu MG programlama yapılabilirmi ?


Zamanım kısıtlı olduğu için en sağlıklısı buraya sormak olarak gördüm. Araştırmaya nerden başlamamı önerirsiniz.

teşekkürler..
 
Cihazı Söküp parçala illaki tanıdık bir şeyler çıkacaktır karşına zaten görüldüğü üzere el yapımı bir cihaza benziyor söküp fotolarını atarsan yardımcı olamaya çalışalım ...
 
Panonun arkasındaki soket çıkışlarının resimlerini yükleyebilir misin? Rs232 Pc ile haberleşme çıkışı olmalı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst