Chiller Kış Bakımı?

Chillerin giriş ve çıkış vanalarını kapattığımızda farkına varamazsak soğutma kollektöründen gelebilecek sızan su eğer evaporatörün tahliyesini de yanlışlıkla kapatmışlarsa chillerimize zarar verebilecektir. Benim önerim seri VE mantığı devresinde olduğu gibi birkaç emniyet basamağıyla emniyeti artırmak olabilecek su sızıntılarında sistemi dondan korumaktır. Kollektördeki 10-20 ton su boşaltılarak aradaki hava alma vanaları ve tahliye vanaları da açılarak hem sıcak tesisatdan soğuk tesisata su geçişi olup olmadığını göreceğiz hem de suyun yanlışlıkla chillere gelmesini önleyeceğiz tahliye vanalarını açarak da oluşan sızıntıyla gelse bile bunu hemen tespit edebileceğiz mantığıdır.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hocam Adana'da bulunuyorum. Burada donma riski olmuyor. Aklıma takılan ise chiller ile uğraşan bir kaç arkadaştan farklı cevaplar aldım. Birisi içinde korozyon önleyici kimyasallı su ile tekrar çalıştırana kadar bırakmam gerektiğini, diğeri ise hattı tamamen boşaltmam gerekiyor. Her ikisi içinde mantıklı cevap arıyorum sadece.
İçerisinde kimyasal kireç sökücü bırakılan bir bakır boru tesisatı patlar.korozif etki.kesin bilgi. Sisteme Antifiriz veya etilen glikol türevi kimyasallar konularak donma dereceleri -15/-30 C lere çekilebilir..ayrıca bu kimyasallar tesisatta etkili bir temizleyicidir.şayet güç yeterse bu en iyi çözümdür.aksi halde sistemdeki tüm suyu boşaltın.Klima santrali serpsntini dahil.Bazrn bu serpsntinleri ısıtmanın önüne koyarlar.patlar. Kireç Çözücüler tehlikeli kimyasaldır. Sistemi içeriden çökertebilirsiniz.bunun için iyi bir destek almak Lazım.kokay gelsin


KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,141
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst