baymak ocean luna kombi arızası

Katılım
18 Haz 2015
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
39
öncelikle herkese selamlar. internet üzerinde gezinirken sitenizi buldum. aktif bir forum kullanıcısı değilim lakin başıma gelen binbir sıkıntıdan sonra burada değerli ustaları gördüm. en azından fikir verebileceğinizi düşündüğüm için sorunumu size arz etmek isterim.

bir ay önce baymak ocean luna marka kombim arızalandı. servis Bakım için çok yüksek fiyat isteyince inceldiği yerden kopsun deyip içini açıp söktüm. baca kısmında bulunan fanı söktüğümde içinin toz dolu olduğunu tespit ettim. söktüm yıkadım geri taktım. sonra hemen bacaya şeffaf hortumla bağlı (diyaframmış) mikrosiviçli bi malzeme prosetat mı neymiş. hortumdan üfleyince mantıken siviçler konum değişmesi gerekiyor dedim ve üfleyince karşıdan havanın çıktığını gördüm. yenisini aldım geldim üfledim hava içinde sıkışınca siviçler tık tık çekiyor.

sonra kart üzerinde diktörtgen kule şeklinde röleymiş bazılarıınn kontakları siyah bazısı normal derken konya sokaktan hepsini tarif üzerine yenileriyle değiştirdim. fakat hala bir soun var. şöyle ki

yaz konumu yada kış konumu farketmiyor. sıcak suyu açınca blöf diyerek alev alması lazım gelen kombi sadece pilot aleviyle kalıyor. röleler çekiyor ama kombi yanmıyor. değişik onlarca denemelerden sonra kombinin prosetat ksımına ağzımla üfledim. blöf dedi yanmaya başladı. bu sorun neden oluyor. anladığım kadıryla prosetat diyaframı kendi basıncını oluşturamıyor. her zaman merdivene çıkıp üfleyemem ama nasıl çöözerim bi yardım edin kurbanım ya.

hepinize hayırlı ramazanlar diliyorum. Allaha emanet olun
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Fan devri düşüklüğünden dolayı yeterli basınç oluşturamıyor olabilir, prosestat hortumunu yanlış bağlamış olabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,242
Kullanıcılar
449,839
Son üye
Qkay

Yeni konular

Geri
Üst