Bilgisayarla kontrol ilgimi çekti yardım edebilirmisiniz

engin0808

Üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
144
Puanları
1
arkadaşlar bilsayarla bir motoru veya bir aleti kontrol etmek çok ilgimi çekti bunun için önerebileceğiniz program varmı? ve benim leptop da paralel port sanırım yok :( çünkü yazıcı bağlayacak yer yok acaba bunu nasıl çözeriz sorularımdanda anlaşılacağı gibi daha çok yeniyim cevaplarınızı bekliyorum..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
çalışmanızı açamadım..ama bana visual basicde bu komutları nasıl yazacağımı söyliyebilirmisin..port adresi ve 2lik sistemde pinlerin numaralandırmasını biliyorum..ama birçok döngü var dim as fln.. örneklere bakıyorum ama karışık gibi .. basit şekilde anlatacak varmı..Tane tane yazarsanız çok iyi olur..şimdiden teşekkürler..
 
Merhaba
PC'den PIC'e data yollayabilmek için sadece vb ile arayüz yazıp o bilgileri PIC'e aktaramazsınız.PIC tarafına da yollanacak dataların PIC'in alması için yazılımı da yazmanız lazım.VB Net te serialport open ile seri portu açar,serial Write(data) ile yollar serial port close ile de portu kapatırsınız kısacası böyle.Önemli olan kısmı PIC tarafında seri port haberleşmesini yapacak konfigürasyonları ayarlamak.Aşağıdaki linkten edineceğiniz kaynaklar sizin çok işinize yarayacaktır.Kolay gelsin.

PIC Mikrodenetleyici Kitapları
 
çok saol kardeş gerçekten güzel kaynaklar saolasın..

Son olarak 64 bit inpout32.dll linki verebilirmisin kardeş.
 
MEGEP sayfasından Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı modüllerinden Bilgisayarlı Kontrol modüllerini indirebilirsin.
 
arkadaşlar bu uygulamalar bilgisayarın herhangib veri yolu üzerinde gerçekleşmemiştir o yüzden iletişim protokolleride benim keni oluşturduğum X713 yolu ile sağlanmaktadır yani PIC devreleri RS232 v.b yöntemler kullanılmamıştır...
 
süper bi site burası
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,872
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst