Beko d 5102 b ısıtmıyor/sola dönmüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şunla ilgili olabilir mi . 1 ayağı lehimsiz amazaten iletmiyor gibi devrede bir yere bir şey. 4lü olan

Ekli dosyayı görüntüle 101529

Ekli dosyayı görüntüle 101530

Bunlardan gözüken bir şey var mı onu kntrol edeyim ilk.

Ekli dosyayı görüntüle 101534
Ekli dosyayı görüntüle 101535Ekli dosyayı görüntüle 101536
Ekli dosyayı görüntüle 101537


bir tane kömürü çıkartabildim. diğeri tornavidam kısa ve çıkaramadım. zaten usta geçen değiştirmişti. bunda da niyeyse tek vidayla sabitlmiş. daha yeni gözüğküyır


Ekli dosyayı görüntüle 101541
elle döndürdüğümde dönüyor aslında. yani kömüt bitmiş olsa böyle döner miydi . bir de dün çalıştı

Ekli dosyayı görüntüle 101542

tam bunları atarken dedim çalştırayım çalıştı ama çok ses geliyordu korktum kapattım. yine çalışmıyor .yani kömür belki yanlış takıldı.


şu an saat 14.58 civarı . normalde yan yatrıp demin bakmıştım ama artık yan yatırdım tamamen ve rahat rahat ko ntrol ettim. kömürler iyi. bir tarafı sökemedim ama var içinde. diğer tarafa da eksik vida yerine farkl vida koyup sağlamlaştırdım. elle çevrince çarkı sıknıtısız 2 tarafa dönüyr.

demin ilk başta dönmüştü yine. ama ses geliyordu ve yine ses geldi korkup çektim fişi. kömür sürtüyor gibi sanki. video ekledim. Video eklenmedi galiba. neyin sürttüğünü nasıl anlarım ki, kömür olmayabilir mi

Fişi korkudan çektim 2 seferde de. geri fişi taktığımda hiç dönmeye zorlamıyor. röleden çıt geliyor ama dönmüyor.


Şu an 15.30 tekrar çalıştırdım. zorlanarak döndü. kıvılcımlar çıktı kapattım yine düğmeden başlaya basıp. tekrar başlaya basınca iptal oldu tekrar dönmedi. kömürleri iyi taktığımı düşünüyrum başka ne olabilr sebp


video:

kömürler:
Ekli dosyayı görüntüle 101548



Ekli dosyayı görüntüle 101549





Kıvılcım normaldir deyip devam ettirdim. 2 tarafa döndü ama sonra durdu yine. çıt çıt sesleri devam ediyor. kömürlerle temas sanki kesiliyor gibi bir süre sonra sanki ve duruypr gibi eğer beyinlik problem değilse. nasıl emin olurum sorun kömürdn?
Ya motor yaylarında sorun var kömürler tam basmıyor.Yada endüvi (dönen kısım) sargılarının bazıları sorunlu.Ancak motor sökülüp avometre ile test edilerek anlaşılabilir.Bu şekilde çalıştırmak motor aşırı akım çakeceğinden tekrar rolelere motora veya diğer komplementerlere zarar verebilir.
 
Ya motor yaylarında sorun var kömürler tam basmıyor.Yada endüvi (dönen kısım) sargılarının bazıları sorunlu.Ancak motor sökülüp avometre ile test edilerek anlaşılabilir.Bu şekilde çalıştırmak motor aşırı akım çakeceğinden tekrar rolelere motora veya diğer komplementerlere zarar verebilir.
tek bir taraftaki kömürü çkarıp test için yapmak gibi şeyler olamaz mı acaba bir taraf yanlış mı takılmış anlamak için. normalde kıvılcım olmaması mı lazım.

bir de yan yatırmam sıkıntı olur mu. başka türlü zor oluyor incelemem.

Motoru sökersem kaç v vermek gerek.

Gelen usta bu kömürleri takmıştı. pek güvenemedim o adama. Ters takmış olabilir mi , yani sağı sola solu sağa? fotolardan anlaşılıyor mu üstte attığım veya tekrar atabilirim.
 
Son düzenleme:
Tekrar konu olduğundan bu konu kapatılmıştır. Buradan devam edebilirsiniz, aynı konuları açmaktan kaçınınız, okumadığınız forum kurallarını giriş yapmakla kabul etmiş sayılmaktasınız. Israrla kuralları görmezden gelenler cezasız kalmayacaktır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst