aşırı ısınma

hiç bilinmez öyle bi çakma yapıyorlarki orjinal gibi büyük bi malzeme deposunu sahibiyle konuşmuştum ürünlerini ingiltere fransa abd den getirtiyormuş. bu senede memlekete eniştem geldi yurt dışında çalışıyor bana demesinmi biz çinden ucuza alıyoruz türkiyeye pahalıya satıyoruz gerçi i-phone bile ürünlerini çine yaptırıyor :D kendi kendimizi böyle bitiriyoruz.. şuanda afyonda okuyorum afyonda mermer çok çıkar orda bi mermer zengini bir adamın dediğine bakın (mermerleri abd ye satıyoruz abd damgası yiyip tekrar Türkiyeye alıyoruz)

+abi bu ne malıdır
-abd malıdır, ama biraz pahalı
+olsun kardeş Türk malından iyidir at 100m2 şurdan :D

kardeş sen ene iyisi yenisini al uğraşma boşver anlıyorsan malzemeden orjinali 50 kuruş zaten al gitsin
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
boştayken de ısınıyor yükteyken de yani değişen bişey yok kısa devre oLmasından şüphelendim ölçü aleti ile bütün heryeri ölçtüm ama kısa devre yok

Daha öncede yazdım ama tekrar yazıyorum. 78XX serisi entegreler boşta ısınmaz boşta ısınıyorsa entegre yanmıştır. Entegreyi yakmanın sebebide senin düzdün olmayan DC benzeri bir akımla beslemiş olman. Kondansatörünün bozuk olması yani.
Yükte ise büyük bir soğutucu bağlamazsan çok fazla ısınır. Örnek vermek gerekirse 7812 24 voltla beslenip 1 Amper çıkış alınırsa 12 Watt ısı üretir, 12 Watt küçük bir değer ama piyasada 15 Watt gücünde havya var. Soğutucusuz ne kadar ısınacağını düşün artık. Umarım anlatabilmişimdir.
 
boştayken de ısınıyor yükteyken de yani değişen bişey yok kısa devre oLmasından şüphelendim ölçü aleti ile bütün heryeri ölçtüm ama kısa devre yok

Sn.alpernbugra'nın açıkladığı gibi senaryo belki o şekliyle kesinlikle gelişmiş olabilir.Köprü diyottan gelen dalgalı dc. akım, bozuk kondansatörde,kondansatörün keyfi, o andaki kısmi kaçaklarına göre entegrenin "gnd" ve "giriş" uçlarından düzeltilmiş dc. yerine,darbeli dc akımı şeklinde,darbeler halinde belirli bir süre entegreye girmiştir çok büyük bir ihtimalle.Bu şekilde 7812 entegresine kesin hasar verilmiştir.Belki dış ölçümden kısa devre de pek görülmeyebilir,iç arıza oluşmuş olabilir.Boşta ve yükte ayni ısınma hiçbir şekilde de normal görünmüyor,farklı olması gerekirdi.24 volt dc.yi de pek geçmiyorsunuz,boştayken bozulmasa bile neden o kadar fazla ısınma vardır,mantıklıca bir düşünülürse eğer,normalde bu şekilde olamayacağı(Yükte ve boşta ayni ısınmanın) sonucuna varılmış olunur.Ben o entegreye tamamıyle bozuk gözüyle bakın artık derim,olan olmuş neticede.Bir de yeni monte edilecek sağlam entegreyi soğutucusuz hiç kullanmayın derim.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,299
Mesajlar
916,535
Kullanıcılar
450,131
Son üye
mrtblkl

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri
Üst