Antilop
Üye
Merhabalar abiler 1ay önce güç kaynağım bozuldu ve ne yapacağımı şaşırdım. İlk başta display de err yazan bir hata alarak başladığım bu yolculukta. ölçümlerim sonucu tip3055lerin bozulduğunu anladım ve değiştim ayrıca onların koruma dirençlerinide değiştirdim, hatta elim deymişken rölelerin oradaki çıkış koruma diyotlarını da değiştirdim. Bunları yaptıktan sonra err hatası gitti fakat rölelerin oradan çıkıp bc transistörlere giden l7812 voltaj regülatörlerinin ısındığını fark ettim(tamam voltaj regülatörü ısınır ama bu hem fazla ısınıyordu hemde Ekran 0 0 ne yapıyorsun da ısınıyorsun bu kadar dedim ve onları da değiştirdim), daha sonra bu regülatörün gelen bacağına bağlı dirençte ısınma meydana geldi ama burada tıkandım. Voltaj burada şişiyor ama neden hiç bir şey anlamadım. köprü diyottların üçüde çalışıyor kondansatörler yükleniyor her şey güzel gibi ama hal 0 volt 0 amp. dip not rölelerden bile şüphelendim açıldıktan sonra pıt diye kapanıyor bunları da çıkardım dışarıda test ettim onlar da sağlam. sonuç olarak benim bilgim denryimim tıkandı ve yardım bekliyorum. resimleri ekledim yardımlarınızı bekliyorum. köprü diyotların dc voltajları büyük olan ve büyük kondansatörlere bağlı olan 32, küçük olup trafodan gelen küçük kabloya yakın olan 12 ve bük kabloya yakın olup voltaj regülatörüne doğru giden 25. ve son olarak arka taraftaki yolları ben attım, direnç hep oradaydı ve 3055 yeri kalkmış ama kopmadı hala bağlı. son bir şey daha trafodan gelen ac voltajlar çok garibime gitti bir tane bile 220 yok hepsi 50 30 gibi değerler önemliyse onları tekrar paylaşırım belki o bozuktur.