5 kutuplu priz bağlantısı nasıl yapılır?

Katılım
17 May 2011
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
54
arkadaşlar 5 kutuplu priz bağlantısı doğrumu



1 R

2 S

3 T

4 NOTR

5 TOPRAK


 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sizin dediğiniz gibi de olabilir, 2-3-4- R-S-T, 5 toprak, 1 ise nötr de olabilir. Ama şöyle bir şey var, sizin dediğinize göre; 4 e Nötr demişsiniz o toprak olacak, 5 de nötr olacak.

855-1.jpg
 
Kullandığınız prizin bağlantı terminellerin yanında o noktaya bağlanacak kablonun hangisi olduğu yazmaktadır buna dikkat ederseniz bulursunuz yinede prizin ?h olduğunu bellirtirseniz size daha kolay yardım ederiz.ilk mesajınız daki gibi 6h ise bağlantınız doğrudur.
 
Son düzenleme:
ben zamanında takmıştım bundan yanlış hatırlamıyorsam içerisinde yazıyordu. Kalın uçlu olan topraktı diye hatırlıyorum. eğer hiç bir şey yapamıyorsanız fiş ile priz'i aynı şekilde bağlayınız.
 
Evet kalın olan topraklama ama ikayserili beyin basit çözümünü uygulamanızı tavsiye etmem. 1 sabit prize onlarca aynı tipte fişi olan cihazlar getirilip bağlanabilir olası tehlikeleri düşünmelisiniz.ayrıca bu işlerde faz sırasına da dikkat edilerek. her prizde aynı yapılmalıdır ki ileride size sürekli devir yönleri ile ilgili geri dönüşler olmasın. Size vereceğim linkten sanayi ürünleri kataloğunu indirirseniz sayfa 9 da bağlantı şekli verilmiştir.Kolay gelsin. TPlast [ Kurumsal Web Sitesi ]
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,886
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst