4 eksen çizimde yardım

İnşallah abi bilgi o kadar derin bir kuyu ki ögrendikçe dahada istiyo istekler arzular beklentiler herşey artıyor inşallah hiç kesilmez bu ögrenme istegi :) hepinize teşekür ederim . Şimdi biraz astronomi zamanı biraz belgesel izleyip kafa dagıtayım abim iyi geceler :)
Biri astronomi mi dedi! Bölümün ne senin?
 
Radyo sinema tv ama çok hoşuma gidiyor belgeseller. Özellikle uzay ile ilgili olanlar . Allah imkan verirse birtane ekvatorel teleskop alacağım bi meslege geçelim elimiz para görsün sonra böyle şeyler için biraz para harcayabilirim umarım
 
Şu sıralar nasıl ışık hızına çıkılır çaresizce ona kafa yoruyorum. Tek idealim Earth 2 gezegeninde yeni Türkiye'yi kurmak. : )
 
Vay abim helal be :) Böyle enterasan şeylere kafayi takan Türkiye de tek deli benim saniyordum :) Son sınır ışık hızı deniliyor onunda 100% une ulasmanin imkansizligindan bahsediliyor diger yandan ise renk spectrumundan bazı galakslerin ışık hızından daha hızlı bir şekilde ilerlediği belirtiliyor. Senle bir yerde nasıl o hizlara ulasilir bunun tartışmasıni yapalım :)
 
Şu sıralar nasıl ışık hızına çıkılır çaresizce ona kafa yoruyorum. Tek idealim Earth 2 gezegeninde yeni Türkiye'yi kurmak. : )
Birde ne kadar imkansiz gorunsede isik hizi+ kestirme yollar (solucan delikleri) olusturabilmemiz lazim aksi takdirde güneşe ışık hızı ile 8dk da varabiliyoruz. Güneş sisteminden çıkmamız 1 günü buluyor . Ayriyeten geride kalanlari düşünmeden yola cikabilmek lazım. Çünkü bizim için geçen saatler geride kalanlar icin yillara dönüşüyor (uzay ve zamanın esnekligi (izafiyet)) . Arkaya bakmadan yola çıkmak gerek çünkü.
 
Ne yazık ki ışık hızına ulaşmanın hiç bir yolu yok çünkü henüz itme gücünden başka hiç bir şey bilmiyoruz ki insanlık tarihinin en ilkel icadıdır. Bir insan itme gücüyle uzayda en fazla güneş sisteminin bir ucundan diğer ucuna yolculuk edebilir ve ömrü anca yeter. Güneş sistemi de galaksinin belki de bir kaç milyarda biri kadar büyüklükte (samanyolunda 100 milyar civarında yıldız olduğunu söylüyorlar. Enerji yayan yani bizim güneş dediğimiz cinsten. Ölü veya aktif gezegenlerin sayısı çok daha fazla)
 
Sen o kadar eski misin ?
Ben Ankara Atatürk erkek lisesinin son mezunuyum.
O yıllarda lise fen bölümlerinde okutulurdu ve ciddi matematik temeli isterdi seçmeli dersti.
Ankara Atatürk Lisesi ile Ankara Atatürk Erkek Lisesi aynı okulsa aynı okul mezunuyuz Kazım abi.
Sıhhıyedeki okuldan bahsediyorum.
1988 Ankara Atatürk Lisesi Mezunuyum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,215
Mesajlar
915,868
Kullanıcılar
449,996
Son üye
Serhan10

Yeni konular

Geri
Üst