3 adet jeneratÖr

A_Y_K_U_T

Üye
Katılım
8 Nis 2007
Mesajlar
23
Puanları
1
3 tane bİrbİrİnden baĞimsiz 220 v ÇikiŞ veren jeneratÖrden alacaĞimiz bİrer tane fazlar İle 1 adet ÜÇ fazli motor ÇaliŞtirabİlİrmİyİz.yardimlarinizi beklİyorum saygilar.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Motorlar arası senkranizasyonu sağlayamazsınız. o nedenle 1 tane 3 fazlı jeneratör almanız sizin için daha mantıklı ve tasarruflu bir çözüm olacaktır.
 
Teşekkürler arkadaşlar bu soruyu bi teyid amaçlı yazdım arkadaşımı ikna edemedim bildiğim kadarıyla fazlar arasındaki açılar ve sinüsoidal dalga ile ilgili standartların 3 adet ayrı jeneratörle oluşamayacağını düşünüyorum.biraz daha teknik cevap olursa sevinirim.
 
birer uçları birbirine bağlı olan lambaların diğer uçlarını 3 ayrı pilin uçlarına ayrı ayrı bağlayınca
lambalar yanmaz.çünkü pillerin diğer uçları boşta duruyordur.
 
elek kardeş o zaman nötr leri birleştirip ortak bi yıldız noktası oluşur.zaten bu şekilde bi motorun çalışmayacağını biliyorum ama iş iddiaya binince ,sen bilmiyon ben biliyom mevzusu oldu bi yeri baz almamız gerekiyodu oda sizler ben yanıtları gösterdim kimse çalışır demeyince gereken cevabı aldı zaten.ama teknik bi cevap istiyor siteden.
 
Jeneratörler dairesel dönme hareketi ile enerji üretirler.
Manyetik alan kuvvet çizgileri Alternatörde sarılı olan bobit telini dönme esnasında 0 derceden 360 dereceye kadar bir açı ile keser bu açılı hareketin gerilime etkisi sinüsoidal bir gerilim meydana getirir.
3 fazlı bir alternatörde fazlara ait bobin sarımları 120 şer derecelik fark ile bir daire etrafında yerleştirilmiştir.bu nedenle fazlar arasında 120 şer derecelik bir açı farkı gerilimdeki açı farkını oluşturur.
Eğer biz 3 adet ayrı alternatörden 120 derecelik fazfarkı olacak şekilde bir gerilim almak istiyorsak her zaman bu 3 alternatör dönme açılarının birbirine karşı 120 şer derece faz farklı çalışmasını sağlamamız gerekir ki bu pratik olarak mümkün değildir.
ancak 3 adet alternatörü millerini birbirine aynı eksende 120 şer derece açı farkı ile yerleştirip tek bir motor ile tahrik ederek çalıştırırsak sistem 3 fazlı olarak çalışır.
Ayrı ayrı motorlar ile çalıştırdığımızda başlangıç zamanları 120 şer derecelik açılar la başlayamayacağı için bahsedilen sistem (3 ayrı tekfazlı jeneratör) 120şer derecelik faz farkı ile gerilim üretemez.
Diyelimki 3 ayrı jeneratörü 120 şer derece açı farkı ile eş zamanlı çalıştırmayı başardık. O zaman alternatörlere bağlı degesiz herhangi bir yük bu dengeyi hemen bozar.
 
AYKUT arkadaşım gerçekten güzel bir konuya deginmiş,olay sadece jeneratörler arasındaki senkronizasyonu ve dolayısı ile faz açısını saglamaktır.
BİGBEY'in yaptıgı açıklamaya tamamen katılıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,273
Mesajlar
916,376
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31
Geri
Üst