1000watt trafo için kompanzasyon

Katılım
8 Kas 2008
Mesajlar
63
Puanları
1
arkadaşlar yarıiletken malzeme kullanarak uygun kademe girişine gerilim uygulayacağım 195-200-205.....235-240 olmak üzere 10 kademeli (11 uçlu) bir kademeli trafom var. şebekeden gelen gerilim bta 16 triyaklar ile trafonun uygun kademesine sıra ile uygulanacak. ben trafonun 0-240 uçları arasında bi kompanzasyon kondansatörü bağlayıp triyaklar üzerinden akacak akımı düşürmek istiyorum (eski tip balastlı fuoresan sistemlerinde olduğu gibi)

1KW yani 1000Watt lık bir trafo için 240v gerilimde en iyi kompanzasyonu kaç uf kondansatör ile sağlayabilirim ?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
EMO - TEKNİK BİLGİLER

arkadaşım yukarıdaki adreste alt sıralarda kompansazyon hasabı ve örnekleri var şimdi söylesek yarın yine lazım olacak hesabı öğren herzaman rahat et...
 
arkadaşım verdiğin linkten kompanzasyon ile ilgili dosyaları indirdim ama tam olarak benim işimi hangisi görecek seçemedim. motorlar için olanı inceledim değerler kvar cinsinden. benim uf olarak değere ihtiyacım var. hangi tabloya formüle göre hesaplama yapılıyor ve birim dönüşümleri hakkında bilgilendirirseniz sevinirim...
 
teşekkürler
 
arkadaşlar sorunum hala çözülmedi. yardımlarınızı bekliyorum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,554
Mesajlar
918,506
Kullanıcılar
450,552
Son üye
evseteknik

Yeni konular

Geri
Üst