İki adet kompanzasyon panosu var ve her ikisinde de kapasitifi önleyemiyorum.

cradle

Üye
Katılım
19 Nis 2008
Mesajlar
3
Puanları
1
herkese merhaba sorumlu olduğum iki adet kompanzasyon panosu var ve her ikisinde de kapasitifi onleyemiyorum yardım ediiin. bu konuyla ilgili hiç bir bilgim de yok sadece yüzeysel olarak kendi okuduklarım
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tesislerinizle ilgili olarak,tanıtıcı bilgilere ihtiyaç var.
 
herkese merhaba sorumlu olduğum iki adet kompanzasyon panosu var ve her ikisinde de kapasitifi onleyemiyorum yardım ediiin. bu konuyla ilgili hiç bir bilgim de yok sadece yüzeysel olarak kendi okuduklarım

ön yazı güzelde gerisi nerde? sadece kapasitifi önleyemiyorum demek doktora gittiğinizde sadece başım ağrıyor demeye benzer ! doktor gibi tesisiniz üzerinde tahlil yapma şansımızda olmadığına göre detaylı bilgiler vermeniz gerekli !
 
Panolardan birinde 100 kw trafo 150/5 akım trafosu 8 kademeli entes röle diğerinde 100/5 akım trafosu r.g.k.r. 6 kademeli 3 fazlı, trafo 50 kw sürekli olarak endüktif girmeye başladı şimdi kapasitif %5 civarı endüktif ise 30. akım trafoları sağlam, kondansatörler de normal.
 
Yükleriniz dengesiz ise,trifaze guruplar ile,sağlıklı bir kompanzasyon yapma şansınız zordur.
Rölenizi,3 fazdan kontrol yapan ve monofaze kondansatör de alabilen röle ile değiştirip,rö-
leden yararlanarak,monofaze kademeler ilave etmeniz ,veya,ALRON,DYKOM tipi kompan-
zasyon üniteleri ile takviye etmeniz gerekir.
 
Nasıl kapasitifden endüktife döndü bir müdehaleniz oldumu, yoksa yüklerden bir kısmı durdu bir kısmı devreye mi girdi, bu değerler sayaç değerlerimi?
 
reaktif güç kontrol röleniz tek faza göre ölçümleme yapıyor ve fazlarda dengesiz yüklenme varsa 3faz kontrollü kompanzasyon yapmanız gerekmektedir.Ayrıca sisteminizde harmonik probleminin olup-olmadığı hakkında bir bilginiz varmı?
 
100 kw güçü olan panonuzun akım trafosu 200/5 olması gerek ayrıca rölede akım trafo değeri 50 olmalı ve işletmede çalışan gurup bilgilerini açıklamalısın yani kullandığın cihazlar neler ona göre kompanze etmelisin devrede restans varsada kapasitif yazar
 
Arkadaş cos fi 1.000 çektınmı. röle ayarlımı. röleyı tanıt cos fiyi 1.000 çek ıkı gün takıp et ılk endekslerı almayı unutma.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,289
Mesajlar
916,461
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst