İş için acil cevap lazım!!

Katılım
19 Eki 2014
Mesajlar
93
Puanları
1
Merhaba,
Untitled.png

Yukarıda ki resmi paint'te, konuya netlik kazandırması amacıyla çizdim.
Şimdi elimizde bir kutu olduğunu düşünelim. Isı yalıtımı yapılmış bir kutu. Bunun içine iki lamba monte etmem gerekiyor. Ve bu lambaları bir sensör kontrol etmeli. Bu ısı sensörü içeride sıcaklık max 80w'lık bir sıcaklık oluşması halinde lambaları kapatmalı. Yani sıcaklık belli bir seviyeye ulaşıtığında lambaları kapatacak bir düzenek lazım
Ayrıca bir de yine aynı kutuya fan sistemi kurmam lazım. Otomatik kontrolü, yani 10 dk bir çalış ya da dur demek için yazılım gerekiyor diye biliyorum, bu sebeple daha basit bir sistem de olabilir. Yani, dışarıdan kontrollü bir fan olmalı. Buton ya da anahtar ile kontrol edilebilir bir sistem.
Daha iyi anlayabilmem için bana basitce çizerseniz çok iyi olur.
Lamba ile sensör arasında ki bağlantıyı ve gerektiğinde kapanmasını nasıl sağlayabilirim?
Fan'a dışarıdan kontrol amaçlı nasıl anahtar eklerim?
Lamba kontrolü için sanırım bir devre lazım, bunu da açıklar ya da çizerseniz çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler.
 
10 dakika yanıp sönicek sensör sıcaklık algılayınca fan çalışacak bikaç komut lazım plc ile yapmak bana daha basit geliyor şuan
 
10 dakika yanıp sönicek sensör sıcaklık algılayınca fan çalışacak bikaç komut lazım plc ile yapmak bana daha basit geliyor şuan

Hayır, lamba süreli olarak yanıp sönmeyecek. Kutu içinde ki sıcaklık belli bir seviyeyi geçtiğinde lambalar otomatik olarak sönecek. Seviye düştüğünde yine yanacak. Yani bir süreye gerek yok.
 
Verdiğiniz linkte bahsi geçen devreler tek bir referans değeri istiyor. Yani örneğin 80derecenini üstündeyse lamba yansın altına düşerse sönsün gibi. Ben bir max bir de minimum değer belirleyip, otomatik olarak lambanın yakılıp söndürülmesini sitiyorum. Ben 70 ile 80 derece aralığında çalışmak istiyorum.
 
pic ile daha kolay ve ekonomik bir şekilde halledebilirsin.
Birde forumdaki sayfalardan antrak.org.tr sitesinden virüs geliyor arkadaşlar. Bu sorun sizde de var mı ?
 
termostat kullanabilirsin. Set ettiğin değere göre on/off yapmak mümkün.Bu durumda termostat setlediğin değerin altına düştüğünde çıkış vererek lambaları yakar.Değere ulaşınca off konuma gelir ve lambalar söner.Bunun için plc ye ihtiyacın yok.Aynı zamanda lamba ile aynı anda fanı da çalıştırabilirsin.Eğer fan'ın bu şekilde çalışması işini görüyorsa.Enda kataloğunu incele işine uygun değerlerde termostat bulabilirsin.Marka önermiyorum CE belgesi olanı kullanın.Diğer markalara da göz atınız fiyat karşılaştırması yapabilmen için.
 
Dijital sıcaklık kontrol cihazları mevcut mesela set ettiğin değere 5 derece +- oynama yaptığı zaman çıkış veren ve çıkışı kesen, kendi içerisinde rölesi falanda var tahminimce senin işini bu cihaz ve 1 adet zaman rölesiyle çözebilirsin. :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,433
Mesajlar
917,562
Kullanıcılar
450,356
Son üye
HiçBilmiyorum

Yeni konular

Geri
Üst