Detatek

Üye
Katılım
24 Ağu 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Kablosuz Akıllı Ev ürünleri ile ilgili her türlü ürün ve destek için bizimle iletişim kurabilirsiniz.

Ürünlerimiz Z-wave Akıllı Ev kontrol üniteleri, modüller ve sensörlerden oluşmaktadır. Z-wave sistemi ile ilgili bilgiler aşağıda bulunmaktadır. Detaylı bilgi ve ürünler için Detatek internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Z-wave akıllı ev cihazları için kablosuz iletişim protokolüdür. Z-wave çipi taşıyan cihazlarla çok kolay ve hızlı bir şekilde evinizi “Akıllı Ev” haline getirebilirsiniz. Herhangi bir profesyonel kuruluma ihtiyaç duymayan Z-wave ürünleri sayesinde evin içinde veya dışındayken evinizi kontrol edebilir ve evinizin sizinle iletişim kurmasını sağlayabilirsiniz. Bu sistem geliştirmeye açıktır ve istediğiniz zaman yeni modüllerle otomasyon ağınızı genişletebilirsiniz.

Z-wave ile ürün bilgilerini ve nasıl kolay bir şekilde Akıllı Ev kurulacağını aşağıda örnekleriyle bulabilirsiniz.

KONTROL ÜNİTELERİ

Kablosuz akıllı ev kurmak için öncelikle bir kontrol ünitesine ihtiyacımız vardır. Kontrol ünitesi yardımıyla PC ve akıllı telefonlarımızla (iPhone, Android, tabletler) ister evden ister dünyanın herhangi bir yerinden evimizi kontrol edebiliriz. Kontrol ünitesinden senaryolar oluşturabiliriz. Böylelikle evimiz belirlenen durumlarda istediğimiz gibi davranabilir. Senaryolar zamana göre ayarlanabileceği gibi yerleştireceğimiz sensör modüllerinden gelen bilgilere göre de oluşturulabilir. Örneğin; Belli bir saatte bütün ışıkları kapanması, hareket algılandığında ışıkların açılması, dış kapı veya pencere açıldığında ışıkların açılması ve sizin telefonunuza durumun bildirilmesi (iPhone veya Android telefon ve tabletlerde) ve ortam sıcaklığına veya hava durumuna bağlı olarak panjurların açılması gibi senaryolar oluşturabilirsiniz. Sınırsız senaryo seçeneğiniz bulunmaktadır ve ister basit ister karmaşık senaryolar yaratabilirsiniz.

Kontrol ünitenize istediğiniz zaman telefonunuz veya bilgisayarınızdan bağlanabilirsiniz. Kontrol Panelinden kameralarınızı, ışıkların açık veya kapalı olduğunu, evinizin sıcaklığını, kapı/pencerenizin açık veya kapalı olduğunu, ortamda hareket olup olmadığını ve eklediğiniz bütün modüllerin durumunu rahatlıkla görebilir ve isterseniz müdahale edebilirsiniz. Evin dışındayken kontrol ünitenize ulaşmak için tek gerekli olan kontrol ünitenizin internet modeminize bağlı olmasıdır. Z-wave Akıllı Ev Kontrol ünitenize evin dışarısından ulaşmak için herhangi bir statik IP veya yönlendirme servisine gerek yoktur. Extra bir ücret ödemeden seçtiğiniz kullanıcı adı ve şifrenizle işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Telefonunuzun modelinize göre Kontrol ünitenize bağlanmak için farklı uygulamalar bulunmaktadır.

MODÜLLER

Kontrol Ünitesini çalıştırdıktan sonra tek yapmamamız gereken modülleri kontrol ünitemizle eşleştirmektir. Eşleştirme işlemi kontrol ünitesi ve modül üzerinde tek bir tuşa basarak kolaylıkla yapılmaktadır.

Kontrol Ünitesi ile birlikte kontrol edilen akıllı ev ürünlerine modül diyebiliriz. Genel olarak kullanılan modüller aşağıda özetlenmiştir;

Aydınlatma ve Elektrik modülleri : Evinizin aydınlatmasını ve elektrikle çalışan cihazların kontrolünü sağlayan modüller bu kapsamdadır. Bu modüller ile ışıklarınızın açılıp kapanması, dimmer özelliği olan versiyonlarla aydınlatma parlaklığının kontrolü, panjur veya sinema perdelerinin açılıp kapanması ve elektriğe bağlı her türlü cihazı kontrol edebilirsiniz (vantilatör, masa lambası, abajur, vs.).

Bu modüller komple anahtar seti olarak veya mevcut aydınlatma anahtarınızın arkasına yerleştireceğiniz cihazlardan oluşmaktadır. Ayrıca elektriğe bağlı cihazların kontrolü için priz adaptörleri mevcuttur. Aydınlatma modülleri ve priz adaptörlerinin hem aç/kapa hem de dimmer versiyonları bulunmaktadır.


Genel olarak her modülün kapsama alanı bina içinde 30 m’dir. Fakat kablosuz Z-wave Akıllı Ev sisteminizde herhangi bir kapsama alanı veya sinyallerin ulaşmaması gibi bir durum yaşanmaz. Çünkü sisteminize ekleyeceğiniz her Z-wave modülü kapsama alanını genişletmekte ve kendisine gelen komutları tekrarlamaktadır. Bu yüzden teorik olarak sisteminizin kapsama alanı sınırsızdır.

Örneğin Kontrol ünitenizle komut verdiğiniz modül arasında 100m mesafe varsa, komut verdiğinizde Z-wave sistemi arada bulunan modülleri kullanarak kendisine bir rota belirler ve verdiğiniz komutu modüle ulaştırır. Diğer sistemlerden farklı olarak çift yönlü haberleşme yapan Z-wave ile verdiğiniz komutun başarılı olup olmadığını anlarsınız.

Z-wave Akıllı Ev sistemi sayesinde evinizde kontrol etmek istediğiniz bölümleri belirleyerek ihtiyaç duyduğunuz modülleri alabilirsiniz. Böylelikle bütçenize göre evinizi “Akıllı Ev” yapabilirsiniz. İstediğinizde yeni modüller alarak otomasyon kapsamını genişletebilirsiniz. Aldığınız yeni modülleri birkaç dakika içinde sisteminize dahil ederek çalıştırabilirsiniz.

Sensörler: Akıllı Evimizde aydınlatma ve elektrik modüllerinden sonra kullanacağımız modüllerin başında sensörler gelmektedir. Sensörler ile evin içinde hareketi, sıcaklığı, ışık miktarını ve kapı/pencerelerin açık mı kapalı mı olduğu bilgisini öğrenebiliriz. Böylelikle hareket olması kapı/pencerenin açılması gibi güvenlik ve konfor senaryoları oluşturabiliriz.

Kapı pencere açılması ve hareket algılanmasını sağlamak için sisteminize sensörler ekleyerek güvenlik ve tasarruf senaryoları oluşturabilirsiniz. Kapının veya pencerenin açılması durumunda seçtiğiniz ışıkların yanması size iPhone veya Android bildirimi olarak gönderilmesi (Örn: Oluşturduğunuz senaryoya göre "Giriş kapısı açıldı", "Balkon kapısı açıldı", "Mutfakta Hareket Algılandı") sağlanabilir. Güvenliğin yanı sıra hareket sensörü yerleştireceğiniz alanda belirleyeceğiniz bir süre hareket olmazsa ışıkların kapanması gibi senaryolarda oluşturulabilir.

Çeşitli sensörler bulunmaktadır;

Hareket algılayıcı
Kapı/Pencere açık veya kapalı olduğunu bildiren
Bulunduğu ortamın Sıcaklığını ölçen
Işık miktarını ölçen
Nem miktarını algılayan
Duman detektörleri
CO2 detektörleri
Elektrik tüketimi ölçen
Su seviyesini ölçen
Gibi sensörler ile eviniz sizin istediğiniz gibi tepki verecektir.

Kumandalar: Z-wave uzaktan kumandalar ile evinizi daha konforlu bir şekilde yönetebilirsiniz. Evin içindeyken PC veya cep telefonunuzla evinizi kontrol etmek yerine hazırladığınız senaryoları uzaktan kumandayla çalıştırabilirsiniz.

Z-wave Minimote uzaktan kumanda ile kontrol ünitenizden yaratacağınız senaryoları tek tuşla çalıştırabilirsiniz. Örneğin "Eve Geldim" senaryosu ile koridor ışıklarının açılması, oturma odasının ışıklarının istenilen parlaklığa gelmesi ve kapı pencere ve hareket sensörlerinin "bypass" (böylelikle gereksiz bildirim gönderilmemiş olur) konumuna gelmesi sağlanabilir. Aynı şekilde "Evden Çıkıyorum" senaryosu ile bütün modüllerin elektriği kesilebilir ve sensörleriniz "Armed" durumuna alınabilir. Böylelikle gereksiz elektrik sarfiyatı önlenmiş olur ve siz evde yokken kapının açılması telefonunuza "notification" olarak gönderilir.

Multimedya Modülleri: Evinizdeki kumanda ile çalışan cihazların kontrolü için IR modülleri kullanabilirsiniz. IR modülleri ile klima, TV, müzik seti gibi cihazları Akıllı Ev sistemine katabilirsiniz. Bu modüller mevcut cihazınızı, uzaktan kumandasının gönderdiği IR sinyallerini göndererek, otomasyon sistemi dahilinde kontrol etmenizi sağlar.

Diğer Modüller: Termostatlar, Kapı kilitleri ve diğer Z-wave cihazları ile otomasyon sisteminizi istediğiniz şekilde genişletebilirsiniz.

Esneklik

Vera kontrol ünitesinin kullandığı yazılım sayesinde programcılar yeni uygulamalar geliştirerek diğer cihazları da sisteminize katmanıza olanak sağlamaktadır. Örneğin alarm cihazınız, IP kameranız gibi Z-wave ile çalışmayan cihazları da Vera ile kontrol etmeniz mümkündür.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,298
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst