Zaman Rölesi Motor Çift Yönlü Dönme Sorunu

Bu motora bu parayı vereceğine dediğim mekanik zaman saatini alırdın onun motorunu kullanırdın hem tek yöne dönerdi hem başka tecrübeler edinirdin!

Henüz o motoru almadım sadece ilk aldığım motora alternatif olarak o linki paylaştım sorunsuz çalışırmı diye.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
  1. Değerli arkadaşlar merhaba,
    Size önemli bir sorum olacak bana bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.
    Bir AVM de 6 tane kurutip trafo var, ve bu trafolar 31,5/0,4 kV lık.
    Aylık AVM içerisinde kiracılara (tüm markalara) elektrik faturası çıkarılıyor, AVM de ki trafoların toplam gücü 9,7 MW ve doğal olarak Trafo kaybı da meydana geliyor, AVM ye gelen hatta meydana gelen kayıplar bildiğim kadarıyla %3,5 seviyelerinde olmalı fakat kiracılara giderken AVM içerisinde de hat kaybı meydana geliyor ve hat kaybı kiracılara yüzde olarak aylık tüketimleri oranında yansıtılıyor, örnek : %9 gibi bu kayıp kiracıların tüketimleri ile mevcut Şebeke tüketimleri arasındaki fark ile bulunarak hesaplanıyor ve kayıp yüzde oranında bulunup yansıtılıyor.
    Sorum şudur?
    Öncelikle yansıtılan hat kaybı ve Trafo kaybı toplamının yüzde 9 olması normalmidir? Normal ise nasıl bu oran yüzde 9 oluyor? Değilse eğer sorun nedir? Ne yapmamız lazım bunu düşürmek için?
    Sayaç değerleri analizör lerle uzaktan izleniyor ana sayaçta aylık kaydoluyor ordan alınıyor, EPDK nin belirlediği yuzde 3,5lik kaybin haricinde oluşan kayıp AVM içerisinde bu kadar olurmu? Lütfen konu önemli yorumlarınızı bekliyorum.
    Trafo ölçümü Ogden yapılıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst