yardım eden olursa çok sevinirim

optimics

Üye
Katılım
20 Ocak 2013
Mesajlar
3
Puanları
1
öncelikle merhabalar. bir kaç günden beri evimizde bir sorun var anlam veremedik yardımcı olursanız çok sevinirim. eve taşınalı1 yıl oldu 2 gndür bazı odalarda ki prizlerin her 2 fazında da elektrik oluyor. şartelde her hangi bir atma olmuyor sadece bu 2 odadaki prizlere takılan aletler çalışmıyor.kontrol kalemi ile kontrol edince de prizin her 2 fazında da elektrik oldugunu fark ettim.butun aletleri fişden çekip ne oldugunu anlamadıgım için belki kaçak vardır diye evin içindeki şartelide off konumuna getirdim bir elektrikçi bulmaya çıktım hepsi meşgul oldugu için 1 saat sonra bulamadan eve geldim.şarteli kaldırıp kontrol edeyim tekrar dedim ve herşey düzelmişti.prizleri kontrol ettim ve tek fazda elektirk vardı.nese iyi bakalım düzelmiş deyip rahatladım ama bugun tekrar oldu. bir anda odadaki ufo kapandı.yine şartelde her hangi bir atma yok kontrol kalemi ile kontrol ettim yine 2 fazda da elektrik var.yardımcı olursanız sevinirim neden 2 fazda da elektirk oluyor ve arada düzeliyor sonra tekrar oluyor. acaba bir yerlerde kaçak falan mı var ne yapmalıyım.

not: sadece evdeki 2 yatak odası ve banyodaki prizlerde böyle bir sorun var.diğer oda ve mutfak prizleri çalışıyor.acaba boartlarda mı sorun var ???

şimdiden teşekkürler
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
nötr gevşekligi söz konusu uzman degilseniz el vurmayın linyeler takip edilip buatlardan gevşeklik giderilmeli cihazlara zarar vermesi ve yangına sebebiyet vermesi söz konusudur dikkat edin diyorum.
 
Evet linye hattındakı buatların birindee sadece nötrde temassızlık var. yangın falan cıkmaz ama prizleri hiç kullanmayın. eger bu işlerden anlıyorsanız sıgortaları kapatıp o tarafa dogru giden buatların baglantılarını sokup aynı şekilde baglayın. genelde nötr mavi renktir. eger hiç anlamıyosanız hiç karısmayın.
 
yukarda abileriminde dedigi gibi nötr de gevseklık olabilir ama kablonuda kontrol et derim ufo filan kullanıyorsan kablon erimis olabilir
 
ben işin uzmanı değilim yarın bir gelip yaptıracaz artık. 2 hafta önce de elektrik saatimizi değiştirmiştik acaba ondan mı falan diye de şüphelenmiştim ama elektrk saatinden olsa diğer odalarda da olurdu heralde. ilginç bir durum teşekkür ederim vakit ayırdıgınız için
 
Herhangi bir kazaya neden olmadan temas etmeyen yeri bul bence.Anlamıyorsan da hiç müdahele etme derim.Kolay gelsin
 
ben işin uzmanı değilim yarın bir gelip yaptıracaz artık. 2 hafta önce de elektrik saatimizi değiştirmiştik acaba ondan mı falan diye de şüphelenmiştim ama elektrk saatinden olsa diğer odalarda da olurdu heralde. ilginç bir durum teşekkür ederim vakit ayırdıgınız için

En iyisi de o zatii anlamıyorsan hiç ugrasma.
 
dün elektrikçi geldi teker teker kontrol etti bütün boardları. evin içindeki şartelden çıkıp boarta gelen kanblo içerden yanmış dedi. o kablonun değişmesi lazım çünkü nötr gelmiyor boartlara ama kablo içerden değişmez dışardan çekicez dedi.onun içinde 16 metre falan bi kablo kullanacakmış. içerden değişmesinin bir yolu yokmu görüntü kötü olacak böle. lamdan ö
çeklir ama o kabloda ince yapamam dedi bakalım yarın gelip yapacak.
 
bence yanan kablonun olduğu boru içerisindeki kabloları çıkartıp diğerlerini kontrol ve hatta diğer kabloları da değiştirirse daha iyi olacağını düşünüyorum. neden dersen illaki kablo yandığı zaman diğer kabloların izalasyonuna zarar vermiştir.
senin bulduğun elektrikçi günü kurtarmaya çalışıyor.
olaki diğer kablolara zarar gelmese bile kablonun kolay bi şekilde boru içerisinden geçirilmesini istiyorsan diğer kabloların da çıkarılması klavuzla tekrar çekilmesi gerekir.
eğer illa açıktan çektireceksen kablo kanalı gibi bir koruyucu içerisinden çeksin
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,180
Mesajlar
915,673
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst