windows kurulumu hakkında

Bildigim kadariyla harddiskin "master file allocation table" kismi var bas tarafinda. Ve quick format attigimizda sadece bu kisimdaki bilgileri siler. Yani dosyalarimizin adreslerinin tutuldugu tablo bosalmistir artik. Hatta bu nedenle eski dosyalarimizi kurtarmak istedigimizde buyuk oranda dosya isimlerini kaybederiz. Sadece turlerini bulabiliriz. Neyse bu diger bir konu zaten.

Hard diskte datalarin tutuldugu kisimda ne olursa olsun bize ne hiz konusunda nede virus bulastirmasi giib bir zarari dokunamaz. Sadece biz istersek bu datalari uzerine birsey yazilmamissa kurtarabiliriz.

Yavas format attigimizda ise MFT nin yani sira data alanimizdaki bilgilerde silinir.
Simdi birde silinme olayina gelelim. Harddiskte bilgiler sifir ve birler seklinde tutulur. Ve bu bitleri tutan herbir alanin sadece iki durumu vardir, yani ya birdir ya sifirdir. Yani silindi diye ayri bir durumu yoktur. Dolayisiyla harddisk formatlanirken bu bitlerin hepsi 1 yapilir(sifir da olabilir cok net hatirlamiyorum) ve sonucta burada bizim genede hepsi 1 olan bir bilgimiz vardir bu alanda.

Bu durumda yavas format atarak neden harddiskimizin butun bitlerini 1 yaparak vakit kaybedelim? Ozellikle windows kurmak yada harddiskimizi bosaltmak icin atiyorsak.

Sonucta yeni bilgileri yazacagimiz yerin hepsi 1 olmus, yada bazilari 1 bazilari 0 olmus hic birsey farketmiyor.

Sayin muratcyber benim attigim hizli formatin neden yanlis oldugunu soylediginizi aciklayabilirmisiniz acaba?
 
formad için cd ye gereksinim varmı ???
 
emrah arkadaşımızda açıklamış işte dosyalar kalıyor dolayısıyla önceden bilgisayara girmiş virüsleri silemiyorsun
 
ben tekrar bilgisayarıma windows xp profosyonel kurmayı istiyorum fakat harddiskte virüs olduğunu düşünüyorum nedeni bilgisayarım çok ağırlaştı tamamen nasıl disk'i temizlerim ve kurulum esnasında nasıl bir yol izleyim tekrar bunu sormamın nedeni kısa kurulumda yüklemem gerektiğini söyleyenlerde oldu kafam karıştı
 
hiren's boot cd programını bul bir yerden.Her türlü isteğini karşılacaktır bu program.
bu arada çok sık program yükleyip kaldırmakta bilgisayarı yavaşlatır.Bir optimizasyon programı kullanmıyorsan manuel silmen gerekir.Bigisayar hakkında fazla bilgin yoksa advanced system care programını kullan.virüs içinde spyware terminator ü kullan.
virüs olduğuna emin olmak için sistem yöneticisini aç ordan işlemci kullanımına bak.İşlemci kullanımın normalse sistem boşta kullanım % 98-99 arası ise virüs yoktur format zamanın gelmiştir::)
 
arkadaşlar bilgisayarım sadece xp home yi kurabiliyorum.daha önce xp professional sp2 kuruluydu format atmak istedim. xp pro sp2 yi birdaha kuramadım.benmi beceremedim acaba dedim bikaç arkadaşta denedi bi türlü kuranmadık ama xp homeyi kurabiliyoruz.neden acaba bilen arkadaş varmı yardımcı olursanız çok sevinirim
 
xp pro kurarken karşılaştığınız sorun nedir? xp pro medyanızda yada medyanızı okuyan driverda bi problem olabilir...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,194
Mesajlar
915,742
Kullanıcılar
449,970
Son üye
Liliane

Yeni konular

Geri
Üst