USB Bellek Sektör Tamiri

hacking67

Üye
Katılım
17 Tem 2011
Mesajlar
52
Puanları
1
Elimde orjinal olmayan bi 8 gb usb bellek var.ama 4-5 gb veriyi geçtikten sonra flashtaki veriler bozuluyor.bunun için sektör tamiri yapacak bi program arıyorum yardımlarınız için teşekkürler :)
 
Merhaba,

Flash belleğinizde çeşitli nedenlerle bazı bozuk kesimlerin oluştuğu kesin.Bozuk kesim; (ing.=Bad sector) veri depolama aygıtlarında fiziksel hasara uğrayarak işlevini yitiren kesimlerdir. Veri depolama aygıtlarında en küçük mantıksal depolama birimi kesimlerdir. Bir kesim normal ayırmada 512 bayttır. Bu alanlardan bazıları zamanla fiziksel hasara uğrayarak işlevini yitirir. Bozuk kesimler biçimlendirme sırasında tespit edilerek işaretlenir ve o kesimler kullanılmaz. Böylece "göz göre göre" veri kaybı önlenir. Diğer bir senaryo ile zaten yazılı olan bir kesimin fiziksel olarak bozulması durumunda oluşan bozuk kesim durumunda o kesimde yazan veri kaybolacaktır. Bunun sonucunda o kesimde yazan veri her ne ile ilgiliyse o çalışmayacak ya da yanlış çalışacaktır.

Bozuk kesimlerin düzeltilmesi mümkün değildir. Eğer veri depolama aygıtınızda bozuk kesim olarak işaretlenmiş bölümlerin işaretlerini kaldırırsanız, kesimler bozuk olarak görünmeyecektir. Bu işlemin bozuk kesimi tamir etmekle bir ilgisi olmayıp çok yanlış bir uygulamadır. Zira bu bozuk kesim olarak işaretlenmiş bölgeye kayıt yapılması durumunda veri kaybı söz konusu olacaktır.

Ancak yerinizde olsam şunu bir denerdim.Usb flash bellekteki tüm bilgileri komple olarak, hdd'in uygun boş bir yerine kopyalar,daha sonra ise usb flash belleği, low lewel formatıyla(En düşük hızla,en yavaş çalışan formatlama ile) kullanarak, baştan başa, tamamen biçimlendirir,bunun sonucunda da var olan, bad sektörlerin,geri dönüşü olamıyacak bir nedenle mi,yoksa tamiri mümkün olabilen basit bir nedenle mi olup olmadığına karar vererek, bad sektörlerin bu şekilde tamamen kaybolup kaybolmadığını gözlemlerdim.Bence en mantıklı olup yapılması gereken de budur.Yardımcı programların kullanılmasının da, bad sektörleri tam olarak, sorunsuz yok edebildiğini (Yalnızca işaretleyip, kayıt yapılmasın diye devre dışında bırakabilme özellikleri de, belki tamiri şeklinde görülebilmektedir.) şimdiye kadar hiç duymadım.Yalnız işaretleme yapıp o sektörü kullanmamızı yasaklayabilirler o kadar.Bunu giderdiğini söyleyen programlarda var,hdd regenaratör gibi ama ne kadar yararlı bilmiyorum,zaten eğer format atarsanız,hdd deki bad sektörü, eğer düzeltebiliyorsa düzeltiyor.Kolay gelsin.
 
k_hdd-regenerator-1304505050.jpg


Program Tanıtımı:
Harddiskinizde bulunan bad sectorleri onarabileceğiniz kaliteli bir program. Program mantıksal bozuklukları büyük oranda onarabiliyor, fiziksel problemlere ise disk yüzeyindeki problemlerde yüzde altmış bir oranda başarı şansı sunuyor. Demo sürümünde sadece bulduğu ilk 2 sorunlu bölümü onarmaktadır.Program,boş bir usb flash veya boş bir cd/dvd ile bootable onarım cd/dvd veya usb flash belleğini sizin seçiminize göre hazırlıyor.Az önce bootable bir onarma cd'sini, ikinci pc'imde hazırlattım.Ancak onarmasını istediğim hdd, henüz veriyle dolu olup(Formatlanmamış) hazırlanmamış halde.Formatladıktan sonra, bios'tan "cd ile başlatma"yı (Siz usb ile başlatma kısmını seçebilirsiniz eğer usb flash bellekli onarma belleği oluşturulmuşsa tabi) bootable kısmından seçerek, bozuk sektörlü hdd'imi(Siz usb flash belleğinizi onarttıracaksınız.) bu onarım cd'si ile başlatıp onarttıracağım.Henüz deneyip de etkisini test edemedim.Formatla bir sonuç alamayıp da tamirin bu programla yapılmasına karar verirseniz,bir deneyip görmenizde yarar vardır derim.Ayrıca ben de bu programı bugün tesadüfen öğrenmiş bulunuyorum.Kolay gelsin.

HDD Regenerator 1.71'in indirilme linki:
HDD Regenerator ndir - Download > Gezginler
 
teşekkür ederim. bi programla bad sector taraması yaptım bişey bulamadı dediğinizi deniyecem yardım için teşekkür ederim tekrar.
 
Orijinal değil dediğinize göre muhtemelen çakmadır.
Genelde 4 gb , bir şekilde 8-16-hatta 64 gb gibi gösterilebiliyor.
Asıl değerini geçince sizin anlattığınız sorunlar görülüyor.
Hatta pc görmüyor , format atarsanız yemiyor filan.
Hp nin bir düzeltme exe si var ama her zaman işe yaramaz.
UdTools diye bir program var.
Bir çok chip var listesinde.
Sizin asıl chip inizi deneme yanılma ile bulup ona uygun format atarsanız artık o şekilde kullanabilirsiniz.
Bu exe den başka araç yok , bilinen.
Chip tespiti için ChipGenius.exe kullanabilirsiniz.
Çok dandik bir şey değilse bulur.

Özet :
Güvenilmez bir hafızayı at çöpe , bir bardakda soğuk su iç.
 
Merhaba arkadaşlar benim pc usb bağlantısını görmüyor yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst