Huawei Matebook D15 Dizüstü PC'nin Kullanıcı İncelemesi

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
DqrJNX.jpg


Merhaba, değerli arkadaşlar;

Huawei Matebook D15 Dizüstü PC'nin Sistem (Donanım) Özellikleri:

CPU: AMD Ryzen 7 APU, Vega 10 yani işlemciyle tümleşik olan ekran kartlı, 8. nesil işlemci

RAM: 8 GB DDR4 bellek

Depolama Birimi: 512 GB SSD

Power Anahtarı: Parmak izi okuyuculu açma/kapama anahtarıdır.

Hoparlörler: Altta sağ ve solda 2 * 2 watt çıkışlı hoparlörler

Şarj adaptörü: Android telefonların şarj adaptörleriyle ayni yapıdadır, ancak büyüklük olarak onlardan biraz daha büyüktür.

Bu Donanımla ilgili Genel Kullanım Özelikleri:

1- Klavye tuşları orta sertlikte ve çok sessiz ve ergonomik olarak çalışıyor, sizi çok fazla yormuyor, ancak size yazı yazdığınızı da pek farkettirmiyor, klavyede yazı yazmaktan ziyade otomatik bir kapının giriş şifresini kodlar gibi hissediyorsunuz, klavyesiyle çok çeşitli yazıları yazarken.

2- Youtube, internet, video, vb. normal kullanımlarda CPU fanı devreye girmiyor, işlemci yeni nesil işlemcilerden olduğundan, gövde alüminyum esaslı olduğu için normal kullanımlarda PC işlemcisi aşırı ısınıp CPU fanı devreye girmiyor.

3- Ancak orta seviyedeki oyunları oynarken işlemcisinin ısınarak soğutucusunun devreye girebildiği ve sesli çalışabildiği özellikle sosyal medyadan belirtilmişti. Bu şartta bir laptop soğutucusu ile çalışmak çok daha iyi olacaktır.

4- LCD ekranın kenar çıtası çok ince tutulup çok iyi bir görselliği sağlanabilmiş. Ancak bu durum web kamerasının F6 ve F7 arasındaki fonksiyon tuşları arasında yer alıp bu tuşun üzerine basılarak çıkarılması şeklinde sıradışı bir çözüm sağlanmış. Video konferanslarda görüntünüzün sabit açıyla ve alttan alınan açıyla sizin imajınızın görüntülenmesi sizin için dezavantaj teşkil ediyorsa bu özel konuşlandırılma şekli bir dezavantaj olarak da ele alınabilir.

5- Sağ tarafta 2 adet USB 2.0, stereo kulaklık çıkışının ve sol tarafta 1 adet USB 3.0 portuyla şarj girişi için type C portunun bulunması yeterli, ancak SD kart okuyucunun bulunmaması ancak SD kart adaptörüyle bunun sağlanabilir olması başka bir dezavantajı da sayılabilir.

6- Ekran yaklaşık olarak 120 derece kadar geriye doğru yatırılabiliyor, ancak bazı dizüstü markalı modellerde bu yatırma derecesi 180 dereceye kadar çıkabiliyor.

7- Pilin % 100 şarj olma süresi oldukça kısa ve toplam pil ömrü normal kullanımlarda kullanıcıların toplam pil süresi olarak genel beklentilerini karşılayacak kadar da yeterli bir dayanma süresi.

8- Ekran çözünürlüğü 1920*1080 (1080i) olup HDMI portundan daha büyük ekranlı LCD TV ekranlarında çözünürlük kalitesi oldukça yeterlidir, kulaklık çıkışından kulaklıkla alınan ses çıkışının kalitesi oldukça yeterli.

9- Son çıkan Huawei androidlerle klavyenin sağ alt köşesindeki iletişim noktasından (Huawei Share) telefondaki verilerin dizüstünde görünebilmesi bu ürünün ilginç olan başka bir donanım özelliğidir.

Daha çok yeni, sadece 24. 03. 2021 'den beri sürekli bu dizüstü PC'sinin kullanıcısı olarak ilk genel izlenimlerimi sizlerle hemen (sıcağı sıcağına) paylaşmaya çalıştım. Bu dizüstüler daha çok yeni olduğu için 1 senedir bunları sürekli kullanan ve bunu yazabilen kullanıcı tecrübeleri de henüz bulunmuyor.

Peki Huawei markası diğer çok iddialı dizüstü markalarına bakılıp mukayese edilerek satın alınabilir mi? Neden olmasın? (Ayni Beyazıt Öztürk'ün Vestel reklamı gibi oldu bu yorumum) Huawei teknoloji markasına daha önceki android telefon pazarında yeterince güveniyorsanız benim gibi hiç tereddüt etmeden hemen satın alabilirsiniz.

Önemli not: İşlemciler konusunda çok radikal olup, sadece İntel işlemcileri kullanım tercihinde olanlar mutlaka bu dizüstünü satın alma konusunda hiç acele etmesinler. Çünkü Huawei Matebook bu modelde D14 ve D15 ekran boyutu farklı olan versiyonlarında, önümüzdeki çok yakın günlerde AMD Ryzen işlemcili bu dizüstüleri İntel işlemcilerle de birlikte piyasaya çıkaracağını medyadan açıkladı. Bu önemli tiyoyu sizlerle paylaşabilmiş olayım. Ben radikal İntelci olduğum halde bu kadar beklemeyip AMD Ryzen 7'li olanını tercihen satın almış oldum.

Özellik olarak da sadece multimedya kullanımlı, genel amaçlı olarak bu dizüstünü tercih ettim, oyun PC'si olarak düşünüp satın almamış oldum. Başka bir PC ürünü incelemesinde yine buluşmak üzere.

Kolay gelsin. Saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Güzel bir seçim yapmışsınız. Ne kadara aldınız.
 
Merhaba. Evet, sn. kesmez Hocam, bu konuda çok haklısınız, çünkü Teknosa'da bu satışı ve ön kurulumu (Panda antivirüs uygulaması, vb.) yapan görevli arkadaş da ayni sizin söylediğinizi satın aldıktan sonra söyledi. 7.250 tl.'dir, Teknosa'daki satış fiyatı, Teknosa'da bir oyun dizüstüsü ise 10.000 tl. idi, 24.03.2021 tarihi itibariyle. Bu yorumunuz teşekkür ederim. Kolay gelsin.
 
Güle güle kullanın. Hayırlı olsun. Benimde notebook yenileme zamanı geldi. İnşallah banada bir huawei matebook kısmet olur.
 
Evet, ihtiyacı olan herkese nasip olsun İnşallah, sn. kesmez Hocam, ödeme planı olarak ; 3.000 tl. peşinatı verip 4 * 1100 tl. Ziraat Combo kredi kartımdan 4 ayda ödeyip bu borcu kademe kademe tamamlayacağız inşallah. Kolay gelsin. Saygılarımla.
 
Hayırlı olsun hocam. Güle güle kullanın. Ben de bir hevesle Ultrabook almıştım tasarımından dolayı (2. el) sonrasında ETS2 15-16 FPS zor gördükçe dedim yanlış mı yapıyorum, ama kullanmaya devam ediyorum. :D

Sizin attığınız resimde klavye İngilizce gözüküyor. Resimde mi öyle yoksa İngilizce klavyeli mi aldınız?
 
Teşekkürler, sn. affensen, bazı tuşlar (Shift, tab, enter, vb.) bu üst resimdeki gibi İngilizce yazılı değildir, ok işaretlidir, ama klavyesi Q klavyelidir, ayni bu üst resimdeki gibi, foruma resmini yüklerken buna çok da dikkat etmemişim demek ki. Bu ürün Teknosa'dan değişim yapabilip değiştirebildiğim ikinci bir dizüstümdür, zira 22 martta HP AMD ryzen 3, 4 GB RAM, 128 GB SSD, win 10 yüklü HP'yi 4 kredi taksidiyle satın aldığım halde 24 martta ihtiyaçlarımı pek karşılayamadığı (fare imleci ve görüntü donarak uyku moduna geçiyordu, kendini düzeltip yeniden ekranda tekrar görününceye kadar ve CPU fanı normal internet kullanımında bile çok sesli çalışıyordu) 2 gün kadar evde düşünüp iade ederek 3.000 tl. fark verip Huawei'yi satın almaya tam o günde karar verdim, asıl hedefim i3 işlemcili HP veya lenovo'yı satın almaktı, aslını söylemek gerekirse, bu kısmet oldu diyelim. Ancak Teknosa'da aklımdaki teknik özelliklerde ve markalardaki 24 martta i5 işlemcili olan istediğim, favori markaları bulamadığım ve elimdekini de para iadesini geri alamadan değiştirebilmek niyetinde olduğumdan bu son seçimi yaptım, ama kötü bir seçim de olmadı sonuçta, son sonuçtan çok memnunum. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Teşekkürler, sn. Affansen, İngilizce klavyeli değildir, foruma resmini yüklerken buna çok da dikkat etmemişim demek ki. Bu Teknosa'dan değişim yapabilip değiştirebildiğim ikinci bir dizüstümdür, zira 22 martta HP AMD ryzen 3, 4 GB RAM, 128 GB SSD, win 10 yüklü HP'yi 4 kredi taksidiyle satın aldığım halde 24 martta ihtiyaçlarımı pek karşılayamadığı (fare imleci ve görüntü donarak uyku moduna geçiyordu, kendini düzeltip yeniden ekranda tekrar görününceye kadar ve CPU fanı normal internet kullanımında bile çok sesli çalışıyordu) 2 gün kadar evde düşünüp iade ederek 3.000 tl. fark verip Huawei'yi satın almaya tam o günde karar verdim, asıl hedefim i3 işlemcili HP veya lenovo'yı satın almaktı, aslını söylemek gerekirse, bu kısmet oldu diyelim. Ancak Teknosa'da aklımdaki teknik özelliklerde ve markalardaki 24 martta i5 işlemcili olan istediğim, favori markaları bulamadığım ve elimdekini de para iadesini geri alamadan değiştirebilmek niyetinde olduğumdan bu son seçimi yaptım, ama kötü bir seçim de olmadı sonuçta, son sonuçtan çok memnunum. Kolay gelsin.
Güle güle kullanın. İçinize sinmiş gibi duruyor model. :D
Elektrik işi şans işidir sizin bilgisayar işine de kaymış gibi duruyor. Yani neye niyet neye kısmet gibi. 😃

Bir de bir sorum daha olacaktı, Teknosa'nın iletişiminden veya müşteri hizmetlerinden memnun kaldınız mı? Yani bir sorun çıkardılar mı?
 
Evet, bu model iyice içime sindi, sn. Affansen, markadan, modelden bağımsız olarak elektronik cihazlardaki şans faktörüne tamamıyle katılıyorum. Çünkü HP marka dizüstü veya bir zamanların efsanevi markası Sony trinitron TV markasında olması bile şans faktörünü düşünürsek o ürünün çok iyi çıkmasında bazen çok önemli bir seçim olamıyor, aynen sizin de belirttiğiniz gibi. Dün müşteri memnuniyeti hakkındaki konuyu eklemeyi unutmuştum. Özellikle geri iade işlemleri ve model değiştirmede, diğer genel müşteri hizmetlerinden çok memnun kaldım. Daha iyi olana beni yönlendirebilmede bu değerli elemanların çok olumlu katkılarının olduğunu da belirtebilirim. PC, işlemciler konusunda oldukça bilgili ve çok deneyimli satış elemanları çalışıyor Teknosa'da. Her yönüyle müşterilere ziyadesiyle yardımcı olabiliyorlar. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Merhabalar değerli forumdaşlar. Bu sene Elektrik Elektronik Mühendisliği kazandım. Şuan İngilizce hazırlık okuyorum. Eski bir masaüstü bilgisayarım var ama artik idare edilemeyecek seviyede. Yeni bir pc ihtiyacım var ve derslerim için de taşınabilir olması gerekiyor. Bütçem fazla olmadığı için 2. Ellere yöneldim.

Şuan yazılımla ve pcb tasarım ile uğraşıyorum, bölüme geçince daha detaylı programlar ile çalışacağım. Autocad, Matlab, Solidworks, Proteus, belki Altium bilmiyorum. Bu tip programları çalıştırabilecek bir pc olması lazım. Oyun oynamıyorum.

https://www.hepsiburada.com/huawei-...haMQBlhdr85nyirN-pBoCrNMQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Bu bilgisayarın aynısı, ikinci elde 12750 tl ye buldum. Bu benim işimi görür mü? Araştırdım. Benim ihtiyaçlarımı karşılar gibi duruyor. Aynı seviyede casper, hp vb markalardan baktığımda ya fiyat artıyor, ya da model eski oluyor. Laptop sonuçta daha nazik cihazlar. Bu adam 2022 haziranda almış. Kutusu faturasi ve garantisi var yani eski bi cihaz değil. Yeni gibi herşeyi sorunsuz çalışıyor diyor. Baktığımda bu fiyat bandında genelde i5/ryzen5 8gb ram modelleri var ikinci elde.

Lintekinin ozelliklerini de ekliyorum;
Screenshot_20231218-075843_Chrome.jpg

Screenshot_20231218-075856_Chrome.jpg


Sizin de uzun süreli tecrübeniz nasıl bu cihaz hakkında @binbaşı. Aynı cihaz değil ama tasarım ve ekran olarak yakın. Teşekkürler
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,277
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst