Oto amfisini tamir ediyorum farklı bir sorun var

Dirençlerin ısınması normal. Transistör farkı anlaşılmıyorsa çalışmada sorun yok demektir.,
 
evet ama sana yüksek geliyorsa bir tane fan tak soğusun. datasheetini de okumayı ihmal etme, sıcaklık sınırlarını öğren.
En az 2 adet fan takacağım zaten her ne olursa olsun fakat bir problem oluştu.
Dün kartı soğutucuya bağladım. Sanırım mosfetlerin ve transistörlerin gövdesi de iletken olduğu için ilk zaman sökerken altlarına plastik ince parçalar konulmuştu, sakladım bir yerlere ama tabi onlar 1.5 senedir nerededir dükkan içerisinde şu an bilmiyorum. Bende o parçalara benzer yalıtım amaçlı PVC kaplama yaptığımız için laminasyon filmi kesip koydum altlarına. Hem elemanlar altına hem de laminasyon filmlerinin altına termal macun sürüp monte ettim. Kontrollerimi yaptım hiçbir eleman arasında gövdeye kaçak yoktu. Denemek için güç kaynağıma bağlayıp bir hoparlör bir de ufak sub bağladım. 15 20 dk boyunca yüksek sesli müzik dinledim.

Tamam oldu diyip kabloları amfiden artı eksileri ayırırken kabloyu söktüğüm anda güç kaynağımın fanının hızı arttı. Güç kaynağım ısınmış. Tekrar bağladım fan yavaşladı. Yani kart boşta kısa devre gibi bir davranış sergiliyor (amfinin lambası yeşil yanıyor kırmızıya geçmiyor). Amfiyi soğutucuya takmadan önce böyle bir durum yoktu. Benim düşüncem ya o laminasyon filmleri yerinden kaydı ya da kart üzerinde başka bir arıza oluştu. Belki de ( ben yalıtkan olduğunu düşünüyorum) kullandığım temal macun yalıtkan değil. Bugün tekrar kartı soğutucudan ayırıp tekrar dışarda kontrol edeceğim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst