UPS Sorunu

Katılım
9 Ağu 2020
Mesajlar
312
Puanları
6
Elimiz de 3Kva Ups mevcut Tuncmatik marka. Akülerini yeni değiştirdik. Fakat Elektrik gittiğinde fazla durmadan 5 dk felan ötmeye başlıyor ve kapanıyor. Çalıştırdığı şey sadece 3 PC. İçinde ayarı olduğu söyleniyor ama yazılımdan giremiyoruz şifre istiyor o şifreyide biz bilmiyoruz.
 
sıfır aldık . Garanti belgeleri üzerinde. Ama sanırım UPS de bir sorun var. Yazılımına da giriş yapamıyoruz şifre istiyor şifreyi bilmiyoruz nasıl sıfırlanacak onuda bilmiyoruz
 
Sıfır ise ,aküler neden değişti?
 
akülerin birisi sorunlu olabilir. gerilimleri ölçün. çok düşük yada çok yüksek şarzlı olan varmı kontrol edin.
 
Peki bu yazılımın şifresini çöze bilir miyiz ?
 
Merhaba. Yazılımla doğrudan ilgili olduğunu pek sanmıyorum.
1- Aküler sıfır olsa bile voltajlarını 12 saatlik şarjdan ayrı ayrı sonra ölçün, hiçbiri 12.50-12.60'ın daha altında bu 12 saatlik şarjdan sonra olmamalıdır. Olanlar varsa ayrılıp ayrı yapılan şarjla çok yakın incelemeye alınmalıdırlar.
2- Akülerden devre kartının H MOSFET köprüsüne bağlı gelen kırmızı ve siyah kablolar UPS baskı devre kartının çok yakınından asla geçmemeli, bu yüzden oluşan rezonanslarla (aşırı osilasyonlarla) aşırı akımlar muhtemelen akülerden çekilmiş olabilir. Akü kabloları PCB' nin üzerinden veya çok yakınından geçiyorsa kabloların daha uzak geçmesini mutlaka sağlayın.
3- UPS' nin baskı devre kartı aşırı tozlu, kirli, sıvı lekeli, vb. olmamalıdır.
4- UPS' niz aşırı sıcak, havasız, aşırı basık yani havalandırılması iyi olmayan bir yerde çalışmamalı. Çalışma ortamı kötü olduğunda devre elemanlarını, akünün, vb. gereğinden fazla ısınması mevcut destek süresini kısaltabilir.
5- Normalde 15-25 dk. olan UPS destek süresini neden 5 dakikadan daha fazla istiyorsunuz, 5 dak.'lık bu süre 3 PC'yi kesintide ayni anda nizami olarak kapamaya yetmiyor mu? Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst