UPS çıkışı

her halükarda bum olur.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
electrics kardeş mantıken konuşuyorum alternanslar ters denk gelip çakışırsa ups in sigorta atar :) alternanslar aynı olursa ne olur dersen birşey olmaz ups sorunsuz çalışır. Elektrik santralleride senkronizasyon şartları yerine getirilip paralel bağlanabiliyor aynı hatta.
 
işte biz onu tutturamayız çünkü sistemdeki devre özellikleri gereği devreye girme çıkma gibi durumları ups kullanılan invertörlerin özelliği birde bunların genliği frakansı tüm özellikleri aynı fakat sisteme gir me eğilimleri farklı olduğu farklı alternanslarda devreye girdiğinde akımda kısıa devreler oluşur buda cihazlarında çalışma esnasında istenmeyen bir durumdur. bunların eş zamanlı olması zor tutturamayız

UPS ler şebekeye senkron çalıştırabilmek neden bu kadar zor onu anlayamadım. Sadece senkron olmasını sağlayacak devrenin kurulumu ve çalıştırılması zordur. UPS içindeki invertörün kazara şebekeyle kısa devre olduğunda zarar görmesi, invertör devresinin seri endüktansı ve güç elemanlarını ne kadar hızlı durdurabildiğinizle doğru orantılıdır.

Şu anda markasını hatırlayamadığım danimarka malı bir UPS vardı TPAO da görmüştüm invertör ve doğrultucu aynı yarı iletkenlerle yapılıyordu. Ama nasıl olduğunun hakkında en ufak bir fikrim yok doğrusu.

her halükarda bum olur.

Herzaman değil.

ups kendini sebekeye senkron hale getirir sebebi herhangi bir şekilde statik by pass kullanılacaksa sistemin zarar görmemesi fakat Şebeke ile ups çıkışını bir birine bağlamanız doğru olmaz

Çünkü Hiçbir UPS şebeke kadar güçlü değildir. Şebekedeki bir gerilim düşmesinde UPS üzerinden şebekeye akım akması söz konusu olurki bu da çok fazla bir güç demektir.
 
Son düzenleme:
Yüksek bir ihtimal ya inverter havaya uçar veya buna yönelik koruma var ise devreye girerek UPS çıkışını keser.. UPS'in şebekeye senkron çalışmasının tek amacı yük atma işlemini kesintisiz bir şekilde yapabilmekir. Diğer bir değişle UPS giriş frekansını takip eder ki herhangi bir yük atma sırasında sinyal peryotları kesintisiz olarak devam etsin. ( Bu kesintisiz olayıda biraz muammadır zira milisaniye bazında kesinti yaşanabilmektedir bazı UPS'lerde)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,764
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst