Tristör'ün İletimde Kalmaması

Katılım
18 Eki 2016
Mesajlar
8
Puanları
1
Merhabalar, BT151 800R isimli tristörle ilgili bir problem yaşıyorum. Tristör'ün katot ucunu güç kaynağında - ucuna bağlıyorum. 7805 ile regüle ettiğim enerji kaynağında tristörün anot ucuna led, ledin diğer ucuna 100 ohm direnç ile regüle ettiğim + beslemeye bağlıyorum. Gate ucuna ise 220 ohm direnç ile break board üzerinden +5v besleme verip çekiyorum. Yaşadığım problem gate'ten tetikleme verdiğim zaman led yanıyor tetiklemeyi kesince sönüyor iletimde kalmıyor... Bu sorunu nasıl çözebilirim?
 
Yazdıklarınız anlaşılabilir değil. şemasını çizip sorun.
 
Ya tristörün bozuktur. Varsa başka bir tristör ile dene. Ya da kataloğunu incelemedim ama Verdiğin 5V luk gerilim tristörü iletimde tutmaya yeterli gelmiyor olabilir. Anod gerilimini 12V vererek dene bide. Kolay gelsin.
 
Tristörün iletimde kalması için minimum bir akıma ihtiyaç vardır bu akım sağlanmıyorsa gate akım kesildiğinde dediğiniz gibi tristör kesime gider. Bu akım yaklaşık 30ma dir. Led akımı az geliyorsa led akımını artırabilir veya led akımına paralel bir akım ekleyebilirsiniz.
 
Verilen cevaplar için teşekkür ederim. Bir lamba vardı elimde çalışmıyordu fakat tristöre bağlayınca güç kaynağında yaklaşık 1A akım çektiğini gördüğüm. 5V ile tetikleme yaptığımda tristör iletimde kaldı çalıştı. Muhtemel tek başına led dediğiniz gibi iletime girmesi için yeterli olmuyor. Çıkışta tek bir ledin gelen puls ile iletimde kalmasını istiyorum. Bu durumda ne yapabilirim? Tristör'ü bu yüzden tercih etmiştim.
 
Bt168 sizin için uygun olabilir.
Veya tristörden geçen akımı bir şekilde artırmanın yolunu bulun.
 
puls ile Flip Flop konum değiştirsin o çıkış ledi yakması lazım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,399
Mesajlar
917,265
Kullanıcılar
450,290
Son üye
Lowery

Yeni konular

Geri
Üst