trifaze nötr bağlantısı hakkında yardım

hocam kondansator varsa monofaze ekipman vardır monofaze ekipman varsa notr lazımdır her ne olursa olsun bir display bile monafaze ise sorun yaşarsın bence notr toprak şöntünü iptal et şebekeden notr ver ayriyetten toprak çek soğutucu cihazların monofaze otomatik kontrol ekipmanları vardır yada kumanda enerjisinin bir trafosu olaki toprak diye adlandırdığın sistemde enerjiye rastlanırsa büyük sorunlar yaşarsın her zaman harici nötr ve harici toprak tercihimdir
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
fiş bağlantılarını yapmadan önce soğutucunun şemasını incelemen gerekiyor.şema sana nasıl bağlaman gerektiğinde yol göstericidir.
 
cihaz çalışır kardeş senin topraklaman yoksada nötür bağlasanda gene çalışır ordaki toprak sadace korumak amacıyladır
 
nötr dediğin kabloyu bağla torağa bak nasıl çalışıyor adam nötr koymamış
 
lütfen artık şu sıfırlama kelimesini kullanmıyalım. bana göre kesinlikle sıfırlama kullanımamalı ve yapılmamalı. biz elektrikçiler eskiden gelen yanlış geleneği bozmalıyız. sıfırlama gerçekten çok tehlikeli bir yöntem. ne yapayım toprak yok demeyin müdürünüzü ve cihazı makinaları kullanacak kişileri mutlaka bunun yapılamayacağı hakkında bilgilendirelim. sizcede doğru değilmi.
 
Arkadaşlar yanlış baglantıdan dolayı patlamış olabilir.nihayetin de nötr de topraklamadır. Hiçbir sakıncası olamaz fakat iç baglantıda toprak yada nötr farketmez kopuksa ve içerdeki kondansatör monofaze ise çift faz uygulanmış olacagından kondansatör patlar.
 
Son düzenleme:
kesinlikle haklısın hatta ve hatta mutlaka topraklama ölçümüde yapılmalı.
 
Arkadaşlar bazı çin makınalarında rastlamis oldugum bir olaydan bahsedeyim.Makinalarda 3 faz yerine 2 faz kullanılıyor notr ve toprak baglantısı da yapılıyor.Bu nedenle baglantı şemasını kontrol edip öyle bağlantı yapmak daha dogru olur.şema yoksa bile inceleyip bağlantılar bulunmalıdır.
 
kalmasa iyi olur soğutma sistemlerin de gerekiyo nötr de topraklamada
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst