Trafo Patlaması

Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sayın üye neden olmuş olabilir bu arıza ,Bakım yapıldıktan 20 dk sonra olmasıda düşündürücü değil mi .saygılar
 
Bu videoda dikkat çeken hususlar var :
1- Itfaiyeye varıncaya kadar istasyonun kendi kendini söndürme sistemi hiç mi devreye sokulmamış, düzgün bir söndürme sistemi var mıydı?
2-Itfaiye su mı sıkıyor, başka bir şey mi? Itfaiye nin su sıkmaktan başka bir becerisi var mı?
3-Müdahale edenlerin hiç birinde iş güvenliği kıyafeti yok
 
TM lerde olası bir yangına karsı söndürme sistemi yok.Şalt sahalarının içerisinde sadece yangın söndürme tüpleri bulunmakta.
 
şalt sahasında itfayenin okadar yakından su sıkıyor olması tehlikeli değil mi atlama filan yapma ihtimali olabilirmiydi. gerçi trafo patlamış elek. kökünden kesilmiş merak ettim doğrusu
 
bütün yükü boşaltmışlardır.Enerji sıfırdır
 
trafolarda yangın söndürme sistemi mevcut degildir. GErci böyle söndürme amaçlı kullanılan sistemler var ama bunlarda böyle bir patlama durumunda pek bir ise yaramaz... itfaiye burada su sıkıyor görünüyor yangın söndürmede su yerine köpük kullanılması daha uygun olacaktır. zira su yanan yagı sondurmekte pek bir ise yaramamaktadır.
 


Köpük var ama sanki az gibi, doğrusu nasıl bilemiyorum.

05:50' den sonra zemine bakılırsa görülebiliyor.

Saygılar...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…