Kablo Patlaması (veya ne olabilir?)

Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ediyorum.
Sokak aydınlatmaları ile ev aydınlatmaları genelde aynı anda gitmiyor. Örneğin Dün sabah 06.00-14.00 arası konutlarda elektrik yoktu. Akşam ise sabaha kadar sokak lambaları yanmadı.Arıza ihbara bildirdik ama sokak lambaları dün gece faaliyete geçmedi.Bugün ne olur akşama göreceğiz.
İlginç olan bazen saatlerce süren gerilim düşmesi yaşanıyor. Örneğin dün 06.00 dan sonra kombi florasan lamba gibi aydınlatmalar çalışmazken evdeki led ampuller 10.00 a kadar yandı.Muhtarla sabah 9.30 da yaptığımız konuşmada aldığı bilginin kablo kafasının yandığı ve 1,5 saat içinde elektriklerin tekrar verileceği idi.Yani kablo başı patlamış onarım yapacaklarını belirtiyorlar ama evde düşük gerilim elektrik var.Tabi bu da daha ürkütücü. evde bulunmadığımız zamanda yada gece uyurken herhalde cihazlarımız için risk oluştururyordur.
Tabi ki biz konuyu bilmediğimiz ve algılamadığımız şekilde bize aktarılan kulis bilgileri ile size anlatıyoruz. Eksiklerimiz yanlışlarımız olacaktır.
Sabırla cevap verdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.İyi Çalışmalar dilerim.

Muhtarla sabah 9.30 da yaptığımız konuşmada aldığı bilginin kablo kafasının yandığı ve 1,5 saat içinde elektriklerin tekrar verileceği idi.Yani kablo başı patlamış onarım yapacaklarını belirtiyorlar

bu bilği doğru ise önemli
bu kablo başlığı dediğiniz kırmızı kablo mu ? yoksa siyah kablo mu ?
biz kablo başlığı denilince genellikle kırmızı kablo anlarız .
yerini belli etmeniz . ( önemlidir )

images.jpg
image.jpg


siyah kablo ise kablo başlığı patlamış derseniz
siğorta atmamış mı derim . siğorta çok yüksek takılması gerekir , siğorta atmayacak kabloyu yakacak .
siğorta yeri ( trafo binası veya pano binası neyse ) ile kablo başlığı arızası arası çok uzun mesafe olması gerekir . siğorta atmamış kablo başlığını yakmış olma ihtimali .
çok yakın bir yerde bir arıza var kablo yanıyor


Örneğin dün 06.00 dan sonra kombi florasan lamba gibi aydınlatmalar çalışmazken evdeki led ampuller 10.00 a kadar yandı.
bu durumu herhalde normal görüyorlar herhalde enerji vermeye devam ediyorlar .

sokak lambası siğortası atmış olabilir , kontaktörü yanmıştır .

işler çok karışık .
arıza için yapılan işlemler , hep aynı yerde ( nerede ) aynı işlemler mi ? aşağı yukarı .
arıza yerinde olmayınca konuyu konuşmak zor . ( arıza hakkında bilğileri doğruluğu ve arızada yapılan işlemler , arıza yeri vs gibi ip uçlarının bilğilerin önemi )
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Konuya ilgi gösteren tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Gerekli yerlere sorunu ilettim. İnşallah kısa zamanda bir çözüme kavuşturulur
Tekrar teşekkür eder iyi çalışmalar iyi günler dilerim.Allah razı olsun
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst