Trafo Bakımı Kaç Yılda Bir Yapılmalı ?

hermetik tipte bi yıkama yapıyorlar, birde civataları yoklamışlardı gevşeklik var mı diye extra bir şey yapılıyor mu acaba, daha önce çalıştığım bi tesiste böyle olmuştu. hücrelerin açma sürelerini vs test te ediyorlar gerçi ama o bakıma girer mi bilmiyorum
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim.
Bildiğimiz üzere tesislerimizde tipik olarak yılda 1 kez trafo bakımı (ölçümleri, tretman testleri ve anahtarlama elemanları - kesici ayırıcı bakımları ile birlikte) yapılmaktadır.

Sorum şudur; trafo bakımı için elektrik kuvvetli akım tesisleri yönetmeliğinde 27. maddede "tesisin ve aygıtların teknik belgelerinde yazan aralıklarla" ibaresine yer verilmiş. Yani ucu açık bırakılmış gibi geldi bana. Her yıl yapma zorunluluğu yoktur anlamı çıkıyor gibi...

Bununla ilgili kesin bir tabirde bulunan başka madde de göremedim.

Konuyla ilgili bilgisi olan, başka bir yönetmelikte veya maddede "en az X yılda bir yapılmalıdır" diye zorunlu tutan ve yaptırımları olabilecek bir durum var mıdır?
Ek Bilgi Güncelleme:
İSG Ekipmanları Yönetmeliğine göre yüksek gerilim işletme sorumluluğu olan tesislerde Bakım periyotları tablosunda Transformatörler için 1 yıllık periyot opsiyon belirtmeksizin zorunlu tutulmuş gibi gözüküyor. Yaptırım gücü olan bir madde ve yönetmelik gibi gözüküyor. Bakanlık, ISO veya firma denetlemelerinde karşımıza çıkabilir.

Konuyu takip eden meslektaşım varsa biligilerİ olsun inceleyebilirler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,964
Son üye
lelaxi

Yeni konular

Geri
Üst