Topraklama var ama şofben elektrik kaçırıyor

Merhabalar.
Hocam sudaki kaçağı nasıl tespit ediyorsunuz?? nasıl ölçüuorsunuz voltajını?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
şofbenin reziztansı patlak 4 .cü sigortada sofben e bağlı olduğu için doğal olarak kaçak akımı topraklamaya aktarıyor buda tüm topraklamada elektirk var olarak gösteriyor sonuç sofben değişecek saygılar
 
arkadaşım senin toprak hattının olduğuna eminmisin nötr topraklama yapılmış olmasın sakın buda bir ihtimal tabi ama evde gerçekten toprak hattın var ve seni şohben çarpıyorsa toprak hattı görevini görmüyor.bence bu işe kalkışmışken birde kaçak akım rölesi koy derim sonuçta senin sağlığın için.
 
Arkadaşım iyisimi sen bize adresini ver sorun böyle çözülmeyecek gibi..E ciddi de bi problem var ortada en azından kendine güvenen biri varsa gider bakar arızayı giderir..

Nasıl daha pratik olmazmı ? ;)
 
hata şohbende değilde tesisatında dahi olsa gelen elemanın şofbeni o şekilde kendiside çarpıldığı halde bağlayıp gitmesi çok büyük hata bence.
 
4.Sigortaya bağlı cihazların birinde gövdeye kaçak var galiba.Toprak hattınızdada kopukluk var sanırım, toprak hattının enerji barındırması başka türlü mantıklı gelmiyor.Kaçak akım rölesi için diğer arkadaşlara katılıyorum takılması şart.
 
slm _1_2 ve 3. siğortaları kapat ve 4.siğortayı kaldır ve pirizlere bak muhtemelen birinin fazını topraga baglamışsındır oda olmassa bağlantı buatlarında araman gerikecektir kolay gelsin
 
arkadaşınm birde şohbene gelen hattı şohbeni sökerek ölçüm yapınız birde öyle bakın bakalım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst