Topraklama topuzu hakkında

muhendisit

Üye
Katılım
30 Nis 2020
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
44
merhabalar, topraklama topuzu hakkında bilgisi olan var mı acaba, earthing ball olarak geçiyor sanırım, hiç kullandınız mı, nereden bulabilirim,
teşekkürler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
yurtdışında bir müşterime yaptığımız bazı bakır baralar var, bir kaç adet de bundan istedi benim de pek bi fikrim yok, duymadım hiç o yüzden sordum, 25 lik dedi, acaba pabuç gibi bişey mi :rolleyes:
 
Genellikle kullanımda topraklama barası, çubuğu, kazığı, iletkeni, (tel) kafesi, vb. ifadeleri vardır, topraklama topuzu ifadesi literatürlerde pek geçmiyor. Trafolarda arkın oluştuğu ark boynuzu, statik elektrik üretimi yapan makinelerde statik elektiğin biriktiği yerlerde topuz ifadesi muhtemelen geçebilir. Kolay gelsin.
 
firmaya yazdım, tam olarak ne istediklerini, dönüş olduğunda bilgi veririm size de :)
teşekkürler cevap için
 
Daha önce duymuştum.

çalışma esnasında koruma için olduğunu söylediler. bu topuza dışarıdan topraklama bağlanıp çalışan korunyor demişlerdi. Uygulamasını hiç görmedim.

754235a2_16-9.jpg


U-MP.jpg


773234a2_16-9.jpg
 
heh işte bu. nereden bulabilirim acaba, resim sende mi vardı?
 
heh işte bu. nereden bulabilirim acaba, resim sende mi vardı?

Resim bende değildi. Bir uygulamada görmüş merak edip sormuştum o kadar bir dahada hiç görmedim. Bir kaç firmada görünüyor google aramalarında. Arayıp sormak lazım. Link vermeyeyim reklam gibi algılanmasın.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst