toprak nötür

en iyi çözüm ek topraklama hattı yapmak gibi,tabiiki topraklama çubuğunu problemin olduğu yerin yakınına gömmek gerekir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kesınlıkle topraklamada sıfırlama yapma işletmeye zarar verırsın ayrıca topraklayı en ıyı sekılde yapman ıcın bı kac cubuk veya daha fazla levha baglayıp topraga komur dokup sıstemı guclendırıp sorununu cozebılırsın

Topraklama direncini düşürmek için hileye başvurulmaz. Direnci düşürdüğünü zannedersin ama sistem elinde patlar:)
 
topraklama direncini düşürmen ve nötr iletkeninin kesitini artırman çözüm olacaktır.Ayrıca topraklama direncinin çok çok düşük olması durumunda eş potansiyel barası kullanılmasında sakınca görmüyorum.
 
nötr hattının kesitini artırmak yeterli olacaktır.
 
nötr hattının kesitini artırmak yeterli olacaktır.

e yuh bi de meslektaşız. Nötr kesitini artırsan aradaki potansiyel farkı nasıl eriteceksin. Bilmiyorsun madem yanlış bilgi de verme. Dediğin yöntem usta yöntemidir. Kesinlikle teknik bi yöntem değildir.
 
fthnl kardeşimize katılıyorum...kesiti arttırmakta bir yöntemdir...
 
Eğer cihazlarınız kesintisiz bir kaynaktan besleniyor ise bu kaynağın inputunda bir nötr-toprak arası vaoltaj ölçün burada bir problem yoksa kaynağınızın üzerindeki başka bir alıcı parazit yaratıyor olabilir onu kontrol edin vede kaynağınızın gövdesini topraklamayı deneyin
anladığım kadarıyla toprak kontrolu yapmanıza rağmen yinede parazit alıyorsunuz.
 
nötr-toprak arası gerilimin topraklama direnci ile ilgisi yoktur. ilk olarak nötr kesitini büyüt, eğer çare olmaz ise yük dağılımını dengelemeye çalış
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst